helgen

Alltså! Vilken helg jag har haft. I fredags så åkte jag till Ulricehamn för att krama mamma och träffa Marcus. I lördags tog vi en promenad till Pingst's 2hand och fyndade lite småsaker för struntpengar. På kvällen träffade jag Kajsa för god mat och lite senare gick vi till Bryggan och umgicks med folk. Idag så har jag vaknat upp av solen, åkt ut till min kära mormor och umgåtts. När jag kom hem till Göteborg idag tog jag en springtur i Slottsskogen och möttes av glada barn som tittade på sälarna, ett gäng killar som spelade volleyboll på en strandplan och hånglande par. Bästa springturen.
 
Är så jädra pirrig inför nästan allt nu för tiden? Bara tanken på att träden snart börjar blomma och att vi snart ska få repa ute på torpa och att vi bokade tågbiljetter till Sthlm och Beyoncé idag att jag fyller 20 om bara någon månad och att jag ska få fira midsommar med mina favoriter på världens finaste ställe och att jag ska ut och resa med tre av mina bästa vänner. Hur bra? ALLTSÅ. Alla gråa januari-februari-marsmånader kan bara för evigt gå och dö för nu är jag redo för våren och sommaren.
 

lördag

Vill man så kan man möta in våren med sina nya bruna skor och se ut precis som att man kommer direkt från 1600-talet. Jag gillar det.

bara så länge det finns stjärnor över oss

Har jobbat så infernaliskt mycket denna vecka att när jag kommit hem endast behövt vila ut. Vi är mitt uppe i att byta kontor med allt vad det innebär, så det är mycket som händer just nu. Har i veckan hunnit umgås med Becka, ätit thai, köpt blommor, tittat på Disney-filmer och fixat massa vuxensaker.

Ska imorgon ta mig till Ulricehamn för att köpa ny telefon (min nuvarande badade förra helgen) och gå på 50-årsfest. Ska krama om min familj med förstås. På söndag åker jag tillbaka till Götlaborg för att jobba och förbereda mig inför kommande arbetsvecka som kommer vara minst lika fullspäckad som denna. Nu kör vi gogogo.

vardagslyx deluxe

När man kommer hem på lunchen och systern har lagat amerikanska pannkakor. Carpe fucking diem.

vårens första dag


lördag

Lördagen spenderade jag på helt rätt sätt, hos Marcus och med grillad mat. Mums fillibubban alltså.
 
Sitter hemma hos Fanny (standard) denna gråa trista onsdag. Vi tänker oss en helkväll med bara film och godis. Sämre onsdagar har man väl haft! Nu ska jag umgås med min pingla! Ha en bra kväll.

fredagen

Vilken helg jag har haft! Får precis som Fanny så himla mycket energi utav solen och av att umgås med mina bästa personer. I fredags så kom min kära bror Eric till mig och Emelie och vi började med att laga och äta tacos. Lite senare trillade även Carl in för att umgås med oss och efter ännu mera tacos begav vi oss till biopalatset för att titta på en skräckis. Superkväll!

tänd strålkastarna

Igår satt Rebecca och jag ute i solen hela förmiddagen. Åt pannkakor, drack te och lyssnade på reggae. Senare följde jag henne till stationen och kramade hejdå för att sedan möta upp Lisa och ta med henne hem till vrån också. Har carpat så mycket den här helgen så har fantastiskt mycket positiv energi insamlat nu. Nu gör vi denna veckan grym med tycker jag.

Titta rakt fram inte runt

Igår kom Becca tillbaka till mig och drog mig ur sängen för att åka på äventyr. Vi bestämde oss för att lämna min bakfylla från gårdagens personalfest hemma och göra det bästa av dagens fina väder. Vi hängde i Majorna hela förmiddagen och fikade på uteservering och strosade runt. Stannade till i Brunnsparken och tog årets första mjuk- respektive kulglass i solen. Därefter åkte vi hem till mig igen och hade grillpremiär. Grillspett, tsatsiki, majs, hembakat bröd och rosé i vårsolen, svårslaget. Avslutade kvällen med utgång även denna dag. Ja, ni hör ju.

det tog så lång tid att bli ung

I onsdags kom Ellen och Rebecca till mig och stannade till fredagen. På torsdagskvällen drack vi varsitt glas rödpang hos mig för att sedan åka till Linné och Vino Tapas. Åt himmelsk mat och drack cava ihop med Rebecka. Vardagslyx när den är som bäst.

Hade på mig bralls från MQ, tisha från Monki, jacka ifrån Bikbok och skor från Shock.

Har varit ute i solen idag


hälften av de som älskar exploderar

Nu ska jag sticka iväg på personalfest, tror det blir dödsskoj! Ha en bra fredag hörrni.

om jag bara korsar vägen är jag fri sen

Såhär gick jag klädd häromdagen när jag umgicks med Becka. Köpte en majblomma efter jobbet också, vårtecken! Tröjan är från Topshop, kjolen Bikbok, väskan ifrån Ellos.

Fredagskänslan


Helg!!!!!

___



Var på lite fest för någon helg sedan och då hade jag på mig den mest perfekta fest/sommarklänningen som jag har hittat på H&M. Älskar'n!!!

*

1. Hur gammal är du? 19, fyller 20 den 4 juli. 
2. Hur gammal känner du dig? Som 17 typ. Känns inte som att en blir vuxen om cirkus 3 månader..
3. Vad har du gjort i dag? Gått till jobbet. Jobbat. Kollat på när Sofie har haft en flashmob på nordstan. Köpt thaimat. Åkt till Fanny. Ätit thaimat.
4. Vilken film såg du senast? Måste ha varit The Hobbit hos Carl i fredags. Annars har jag nog mest kollat på serier i helgen.
5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Alla årstider har sin charm.......Haha nej vem försöker jag lura jag gillar sommaren mest. Maj och Juli är mina favoritmånader.
6. Är du besatt av någonting? Mat, vänner, pojkvän, att solen ska lysa. Typ.
7. Vilken är din favorithögtid? Julafton. Mest för att då är det mysigt att det är kallt ute, det är mysigt att det snöar och att det är mörkt ute. Och bara all MYS runt julen. Mys. Myz. Myzzzs.
8. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?
Ja, jag vet att den skulle bli perfekt om jag fick vakna och umgås med min pojkvän och att man skulle få umgås med vännerna sina. Kanske grilla på kvällen. Kanske nattbada.
 

12. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?  Är värdelös på att laga mat men vill alltid ha turkisk yoghurt, frysta hallon, ägg och juice hemma.
13. Vad är du på för humör just nu? Glad och pepp! Igår var jag lite deppig pga vädret men idag är det sol så jag är glad.
 14. Vilka världsdelar har du varit i? I Europa, Afrika, Asien (om turkiet räknas...) Snart även Nordamerika och ännu mer Asien (Peppen på det!!!!!!!)
15. Snarkar du? Kanske.....Ibland.....
16. Vilka yrken har du provat på? Barnvakt, städare, reklamutdelare, butiksbiträde, jordgubbsplockare, feriearbetare inom äldreomsorgen, kundtjänstmedarbetare.
23. Vad sa du senast?  "Jag tror också det, jättesnyggt ju!"

tisdag

Här sitter jag hos Fanny medans hon står och fräser lök............Vi har ätit thaimat och efter att hon har lagat klart sin mat så ska vi myza hela natten lång. Älskar att vi båda bor i Göteborg så man kan ses så ofta! Annars så är det soligt här och snart kan man grilla/sitta på uteservering/dricka rosévin på balkongen min/gå på liseberg/hänga i slottsskogen. Längtar! Hoppas ni får en fin tisdagskväll.
 
Puss på er.

What you don't have now will come back again


 

måndagslista

Hur såg du ut för exakt ett år sedan?

När jag visar upp min trollstav som jag köpt i London

Har du någon fobi?
Händer. Eller mest smutsen som finns på händerna.

Vad tror du blir roligast i helgen?
Har så mycket att se fram emot denna helgen! Ska dels på personalfest och dessutom kommer Rebecca och då kan det inte bli annat än bra.

Din pepplåt för tillfället?

Denna låt får mig alltid på bra humör.

Hur ser din senast tagna webcambild ut?
 

Vad har du sysselsatt dig med då du haft dötid i veckan?
Tittar alltid på Nyhetsmorgon innan jag går till jobbet. Sedan har jag idag läst senaste numret av Sköna Hem. Nu ska jag se på Elementary, älskar Sherlock Holmes förstår ni.



Du kanske aldrig når dit du vill nå, men du når mig

Jag hade idag på mig hatt från h&m, rygga ifrån Pop Boutique, skor ifrån Shock och cape ifrån Åhléns. Alva hade på sig sina nya byxor ifrån Gina Tricot och linne ifrån Weekday.

Ja, jag är din om du vill ha en idiot. Lägg din hand i min

Åh, har haft en sån bra helg hörrni. Varit med min syster Alva hela tiden. Vi har druckit mycket te, strosat på stan, tittat på Juno, ätit grönsaker med dip och haft ansiktsmask. Idag kom också mina föräldrar för att byta ut min vintergarderob till vår och även lämnat cykel med mera. Så nu välkomnar jag våren mer än någonsin. Nu ska jag bädda ner mig och titta på en romantisk komedi innan jag samlar sömn och energi för en ny grym vecka.

geek

Ny tisha från Topshop

egg & milk

 

lördag

Idag när Alva och jag vaknat åkte vi ut till Linné för att äta frukost på mitt favoritställe. Efter det gick vi på stan och inhandlade lite saker. Alva köpte massa fina kläder och jag införskaffade mig en t-shirt.

Har på mig Martens, jacka från Myrorna, tröja från COS, sjal från Zara och kjol från Rut & Circle.

I torsdags

I torsdags var jag blåprickig och matchade den guldiga spegeln med en guldig klocka. Då var jag även på musikhögskolan och lyssnade på duktiga elever som framförde sina bästa musikallåtar. Igår var jag hos Carl och Sarah med Sofie, Simon och Emelie och åt tacos och kollade på The Hobbit. Idag är det lördag och trots att vädret är halvmulet och trist så är jag glad för ikväll kommer Ida till Göteborg för att umgås med mig!

vårskorna

Har införskaffat mig de perfekta vårskorna. Ett par Nike Air Max och ett par Vans. Perfekta till framtida resor och brunbrända ben.
 
 
 
 

bryssel

I början av december så åkte jag, mamma och min syster Emelie till Bryssel. Jag hade nämligen fått det som överraskningsresa i studentpresent. Bryssel var kallt men också väldigt mysigt såklart, vi vandrade mest omkring på mysiga julmarknader, åt våfflor (som man såklart ska göra i Belgien) och kollade på turistattraktioner. På kvällarna åt vi god mat och drack öl och umgicks. Vem vet när man åker på en resa med sin syster och mor nästa gång liksom. 

torsdagslistan

1. Samlar du på något?
Jag samlar på drömfångare. I framtiden skulle jag vilja samla på viner också.
 
2. Om du fick välja en film att bo i, vilken skulle det vara?
Amelie från Montmartre, den är ju så himla idyllisk.
 
3. Vad har du för framtidsplaner?
Ska jobba jobba jobba nu ett tag. Efter det vill och ska jag resa. Nästa år vill jag plugga, förmodligen till terapeut eller psykolog. Sedan vill jag skaffa familj och hus också såklart.

4. Vilken låt lyssnar du mycket på just nu?
Two fingers med Jake Bugg
5. Vilken film kan du alla repliker i?
Pretty Woman.


6. Har du någonsin fått höra att du är lik någon, i så fall vem?
Förutom mina familjemedlemmar, Lykke Li och Bill Skarsgård.


7. Om du vore en sång, vilken skulle du vara då?
Skulle vilja säga att jag var "Liv och död" med Maskinen. Men är nog mer "All these things that I've done" men The Killers.

8. Vilket uttryck använder du dig väldigt mycket av?
"Orkar ej"



sweet nothing


mitt barn

Ett av mina största intressen är att göra spotify-listor. Att göra olika som passar till olika tillfällen är så stimulerande för själen. Har ganska nyss rensat mitt konto i och med att jag hade uppåt 50 listor. Denna är dock mitt hjärta i musikform, den fylls på och ändras om ganska ofta. Under bilden hittar ni iallafall en länk till min bästa spellista.

jeans

Igår gick jag klädd i jeansjacka från Levi´s som är pappas gamla, sjal från Lager 157 och t-shirt ifrån Weekday. Lägger även in en av mina absoluta favoritlåtar som jag lyssnat på varje dag när jag åkt hem ifrån jobbet denna veckan.

söndagshäng

I söndags åkte jag till Kungsbacka till min vän Julia tillsammans med Mimmi och Filippa. Vi åt tacos, drack jordgubbssaft och pratade om Mimmis och Julias resor i Asien.

Nu spelar vårens ljumma vind i myrens gula starr

Idag har jag haft fullt upp hela dagen, jobbat 8-5 och sedan tränat och blivit intervjuad för en som ska ha sin sista uppsats på sin utbildning och till sist landat hos Fanny. Vi tittar på tv och pratar, skön avslutning på denna tisdag. Känns dock som onsdag? Imorgon byter vi kontor på jobbet vilket innebär: närmre för mig = sovmorgon. Imorgon ska jag umgås med Sofie, Emelie och Terese och på torsdag ska jag träffa Evelina och Freyja igen! Vilken lyx.

tisdag

Baksidan av att bo ensam är då man jobbat i 11 timmar, inser att man måste handla och när man kommer hem ser ett diskberg, en full tvättkorg, smutsig lägenhet och ingen matlåda till morgondagen. Jag gjorde det enda rätta och lade mig i sängen och sköt upp det till idag. Därför sitter jag nu utmattad och nöjd framför tv:n, dricker te, äter kakor och väntar på att Becka ska komma hit förgylla kvällen.

finbesök

För någon vecka sedan var Ellen hos mig. Vi lagade älgfärsbiffar, pratade om livet och drack senare te. Vardagslyx.

kalasklädsel

På lördagskvällen åkte vi på kalas hos min bror som skulle fylla år. Jag hade röda läppar och skärp ifrån Myrorna. Skjortan är ifrån Rut and Circle.

lördagens utstyrslar

Hämtade senare på lördagen världens bästa lillis från jobbet. Jag hade på mig min nya tröja från Holebrook och mina älskade Vans. Alva hade på sig min andra tröja från Holebrook och sina nya skor som är hur fina som helst. De kommer ifrån Don Donna.

ellen

Så i lördags passade jag på att ta mig till Gällstad, köpa en kaka och överraska min bästa vän Ellen som jobbar där. Fastän vi ses så ofta det bara går är det alltid roligt att ses och vi saknar varandra jämt, haha. Efter det gick jag runt i butiken och provade lite kläder och fastnade för denna gula tröja. Dock fick jag vara lite vuxen och inse att jag inte kunde spendera mer pengar denna månad på saker till mig själv (har redan köpt way out west-biljett och Berlin-resa denna månaden). Jag lät tröjan hänga kvar på galgen. Lite senare samma dag ringde det på dörren i mitt föräldrarhem och in kommer Ellen. Hon hade köpt den tröjan till mig.

söndag i Paris.

På söndagen var det sol! Så vi bestämde oss för att åka till Montmartre. 

För att bl.a. titta på Sacré-Coeur. 
 
Från det stället har man utsikt över nästan hela Paris.
Fortsätter man gå kan man se fransmän/fransyskor sitta och måla av folk/saker för dyra pengar. 
 
 
Innan söndagen var slut så stod vi länge i kö för att åka upp i Eiffeltornet, gick till kärleksbron och köpte med oss mat som vi åt på hotellrummet. Sedan var det sängen för att tidigt ta flyget hem till Sverige igen. Underbar helg. 

lördag morgon

Igår morse åkte jag in till stan för att äta frukost med Hanna och Anna på Torgstallet. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och åt gott. Lite senare, när det blivit varmare flyttade vi oss ut till uteserveringen och njöt av vårsolen. Fantastiska tjejer.

Och jag tänkte jag skulle höra av mig och säga att allt är fint


lördagen i Paris

Lördag! Vilket bl.a. innebar ett första stopp på en marknad inte längre än ett gatuhörn bort från hotellet.

Där kunde man hitta allt. Eller så kunde man hitta de perfekta jeansshortsen för 5 euro.

När man hade marknat färdigt tog vi första bästa tunnelbana till Champs-Élysées. Sist jag var där var det sommar och jag var på tågluff.




Medans det nu var vår! Även ifall det var ganska så kallt så kunde man lite här och var hitta små vårtecken. 
När vi var färdigturistade så åkte vi hem och sedan tog vi tunnelbanan till de judiska kvarteren, vandrade över Seine och hamnade tillslut på en uteservering med värmelampor där vi började kvällen innan vi förflyttades in och åt en tre-rättersmiddag. Sämre lördagar har man ju haft. 

häromdagen

Gick klädd i vårjacka från Myrorna, sjal och väska ifrån Zara och glasögon från Prestige.

Vi är lördagens änglar som virvlar i stan

I torsdags efter jobbet mötte jag upp dessa pinglor! Vi åkte hem till mig, tog igen och lagade en god paj. Senare kom även Fanny och gjorde vår kväll bättre, men det vet ni ju redan. Idag vaknar jag upp på landet hemma hos pappa. Han fyller femtio nästa helg och det måste ju firas, i alla fall med smörgåstårta och presenter. Igår träffade jag Marcus och vi tittade på The Following (bra serie, se den!) och Arrow (mindre bra serie). Senare idag ska jag få träffa Evelina och Freyja igen och ikväll blir det nog lite fest. Bra helg!

fredagen i Paris.

Förra fredagen åkte ju jag och Marcus till Paris för en weekend! Så jag tänkte visa hur det ungefär såg ut. Först gick vi till vårt hotell och checkade in och lämnade mest av våra saker innan vi begav oss ut i staden. 

Sedan gick vi omkring och bara söp in Paris. Vi stannade till vid ett godisstånd och köpte dyrt godis, pussades och var mest glada över att vi äntligen var här. 

Vi gick mest runt och tittade, bl.a. här i den gigantiska luxemburgparken.
Eller stannade upp för att lyssna på gatumusikanter och äta godis. Godis måste man ju ha på semester tänkte vi. 
Vi gick även och tittade på Notre Dame och när kvällen närmade sig begav vi oss till Parc Des Princes för att se PSG slå Montpellier. Och det gjorde de! Även om det var kallt så var det kul att se både Zlatan och Beckham spela. Det var den fredagen.
 

_

Tänkte mest visa upp mina perfekta vårbyxor. Ankellånga, lite trasiga och gråa. De sprang jag runt med igår och till hade jag Fannys rosa flufftröja.
 
Hörni, idag är det fredag.

torsdagsöl

Igår kväll åkte jag till Becka där även Eve och Freyja var. Vi tog oss senare ner till Andra lång för att dricka öl och daquiris och hänga.

I helgen ska jag åka till Ulricehamn efter jobbet för att bland annat gå på kalas och träffa vänner. En arbetsvecka går ruskigt fort hörrni.

brillor

Jag är en riktig solglasögonfantast och har länge velat ha Ray Ban-glasögonen i liknande modell som de ovan. När jag var i Malmö för några veckor sedan sprang jag på dessa inne på Åhléns med märket Prestige för småpengar. Två tummar upp!

torsdagslistan

ÄR: Just nu väldigt glad över att jag ska möta våren och sommaren i Göteborg med
allt vad det innebär.
GER INTRYCK AV ATT VARA: Snäll? Vet faktiskt inte, är nog väldigt olika beroende på situation och miljöer. Kan vara väldigt
social och pratig (kanske lite väl) men också tvärtom. Såklart.
KAN: Prata. Skriva snabbt på datorn. Sorligt att det är det enda jag kommer på som jag kan.
BLIR GLAD AV: Mina vänner. Min pojkvän. Min familj. Sommar. Torpa. Glada människor. Grillat. Åka båt på sjön. Att resa.
HAR: Lite ont i halsen. (Som vanligt)
VILL HA: Pengar. Ska ju resa i höst och vinter och sparar sparar sparar så mycket jag kan. Men finns ju så
mycket annat man vill köpa också.

 

 

SKULLE VILJA: Jobba 4 dagar i veckan istället för 5. 5 känns som en dag för mycket.//Bortskämd.
BRYR MIG OM: Människor runt omkring mig.
TRIVS MED: Att vara jag.
KÄNNER OBEHAG INFÖR: När människor biter på sina fingervantar, att bita i isglass, knarrande snö,
och såklart alla hemskheter i världen.
PLANERAR ATT: Jobba till fem och sedan hänga med bästa Evelina och Freyja. Kanske gå till skojarbacken alt andra lång om vi har lust.
SKULLE VILJA BO:På franska rivieran. I bullerbyn. I New York.

 

KLÄR MIG GÄRNA I: Något bekvämt. Helst typ svarta jeans, en svart t-shirt och kofta och loafers.
ÄTER GÄRNA: Tacos. Känner sånt jobbigt sug efter tacos i detta nu.
DRICKER GÄRNA: Coca-cola.
TRÄNAR: Gärna indoor walking. Älskar't
TITTAR OFTA PÅ: Tv.
LYSSNAR OFTA PÅ: Hello Saferide, Säkert!, Beyoncé, Mumford and suns, Of monsters and men, Iron & Wine, Coldplay, musikaler.

 

gårdagen

Igår kom Becka hit efter att vi slutat jobbet och vi tog igen massa prat i och med att vi inte träffats på länge (för att vara oss). Vi lagade pannkakor och tittade på Sveriges Mästerkock, mina favoriter är i final! Dessutom rullade vi igång med bloggen och ändrade lite saker med den för att få en riktig nystart. Det känns bra det här, och nu har vi löjligt mycket vårinspiration och livsglädje så då är det väl bara att köra.

Tröjan och skorna är från COS, byxor från Crocker, hatt från Monki och trench från Solo.

vårsol

Det märks att våren kommer mer och mer nu. Häromdagen satte jag mig i solen efter jobbet med en kopp te och podcast i öronen.

3 april


Våren har kommit till Göteborg och det finns nog ingenting som får en mer pepp på livet. Idag har jag jobbat och sedan åkt upp till Fanny för en mys och ta-igen-kväll. Imorgon är det jobb som vanligt och efter det så kommer Evelina och Freyja till mig! Peppen på det. Jeansen är ifrån Gina Tricot och skorna och jackan Bik Bok.
 

hej hej

 
Hej vänner.
 
Nu är vi tillbaka och det känns himla fint! Det har hänt en hel del sen vi sågs sist, nu bor både jag och Fanny i varsin lägenhet i Göteborg, där vi båda jobbar heltid och lever ett göteborgsliv. Jag har hunnit med att vara i Bryssel och Paris sen vi sågs, men även bott i två olika lägenheter här i Göteborg. Just nu bor jag i en i Linnéstan tillsammans med min syster. Fanny har tatuerat sig, tagit ut sin tandställning och sett The Killers live. Det är väl ungefär det som har hänt.

Är ni med oss?

onsdag

And we're back on track

RSS 2.0