--

Sommaren äger.
1. För att man kan sova så länge man vill...
2. För att sedan gå upp och äta jordgubbar med mjölk till frukost.
3. Man kan läsa ut alla böcker som man har velat läsa. För det har man tid med. (läs:jag)
4. Man kan vara mer spontan.
5. Man kan ligga i en hängmatta.
6. Man kan ta igen missade avsnitt av Grey's. (Ellen..)
7. Man kan bada i en sjö.
8. Eller åka båt.
9. Man kan åka till kusten.
10. Man kan träffa sina vänner oftare än när det är skola.
.
Japp.

nanannanan

Idag är jag uppe tidigt som tuppen. Har ätit jordgubbar med mjölk till frukost och ska snart bege mig för att jobba lite, plugga lite, köra lite och sen hälsa på mormor. Mysigt.
Hoppas ni får en mysig torsdag i solen! puss

¨


Elementary penguin singing Hari Krishna


lillördag

Idag mötte jag upp mina vänner Becka och Ellen i stan för att luncha. Konservativa som vi är, blev det Torgstallets uteservering. 

Hur underbart väder som helst idag iallafall och vi satt länge och pratade och sånt där som man gör. Becka och jag gick sedan till körskolan för att göra lite teori. Precis vad man vill göra dagar som dessa. 

Ikväll ska jag umgås med min syster, och kanske dra en rulle. Underbara sommar.

AND ALL THE KIDS THEY DANCE


Har inte riktigt fattat att jag har sommarlov, har inte fattat att jag har varit ute på en resa i två veckor och har inte fattat att om 5 dagar blir jag 18. Fint.

sexton år

Idag är det Amelias födelsedag. För ett och ett halvt år sedan valde jag att gå fram till henne och presentera mig osv. Idag är hon verkligen en av de bästa vännerna jag har. Nu är hon stor. Grattis ♥

i'm feeling rough, i'm feeling raw, i'm in the prime of my life



lazy days


Så här har vår dag sett ut i stora drag. 28 grader i skuggan och picknick vid sjön.

tisdag

Har haft en underbar dag hos farmor med becki. Låg mest vid sjön och hade det skönt. Tog några bilder, som kommer upp sedan. Nu är det Allsång!

underbara dag.

Fanny, hon är bra hon.

i'll move to paris, shoot some heroin, and fuck with the stars



Hej!

Idag var jag i Jönköping på morgonen för att sedan tillbringa resten av dagen i min nya virkade bikini i en solstol. Köpt en sån där virkad brun fin sak med. Hittade ett Primark nära Amsterdam så var där och satte sprätt på lite pengar.

Igår kom jag som sagt hem från luffen, och hemma väntade min fantastiska familj som jag saknat lite. Sofia och Caroline kom även förbi och kramades lite. Jag blir så glad för sånt. Dessutom fick jag min födelsedagspresent av Sofia. Ska få se HP-premiären klockan 23:59 tolfte juli. SÅ JÄVLA FETT. Blev jättejätteglad. Nästan lika glad som jag blev för att träffa min bästis. 

Camilla och Ellen åt kvällsmat hos oss, och det var jättemysigt. Mamma hade gjort rabarberpaj till efterrätt, min favorit. 

Imorgon ska Becka och jag åka till min farmor och farfar för att mysa och annat. Älskar det stället. 

NU: Big Bang Theory (som jag saknat) och sömn.

PS. Hahahha, ser ni vår midsommarstång? Som jag skrattade när jag såg den när jag kom hem.

hemma

Jag har så fantastiskt mycket att berätta att det inte får plats. Två veckor av shopping, sol, storstad, kultur, chill, planering, spontanitet. Lycka är ett ord som sammanfattar resan. Även om det har varit för jävligt ibland, och då menar jag för jävligt, så har allt löst sig och nu sitter jag hemma, helskinnad.

Vi hade med oss engångskameror, och när vi framkallat bilderna ska jag dela med mig. Ska dessutom tillägna ett inlägg till alla som vill ut och luffa, med tips osv. För luffa, DET tycker jag ni ska göra!

HEMMA.

Åh vad europa var fint.

Amsterdam


vi kommer alltid ha Paris

Birthday girl. In Paris. With bf's. Lovely.

venice

Här är jag i Vatikanstaten utanför Petersskyrkan för drygt ett år sedan. Just nu befinner jag mig, kanske, i Italien. I Venedig denna gång. Men man vet inte.

Hoppas vädret är dåligt hemma och att ni är avundsjuka.

sound of silence



onsdag

Lite bilder från nyår. Kanske mest för att förtydliga att det är vi fyra som är i ett annat land precis just nu. Hoppas ni har ett bra sommarlov!

''''


tisdag


Nu är vi förmodligen i Budapest och letar ställe att bo på.

music


saturday


Har handlat mat och mediciner inför morgondagen. Har packat ned kläder, spel och instrument  i ryggsäcken. Haft på mig ryggsäcken. Vägt ryggsäcken (10 kg). Har gått med magväskan på mig nästan hela dagen. Imorgon åker vi och det känns inte verkligt.
För knappt ett år sedan, på en fest, snackade vi om att dra på tågluff. Imorgon är vi på väg. Så från nu och åtminstone femton dagar framåt är det endast tidsinställda inlägg som kommer upp. Så adjö vänner. Ha det bra och sånt där.

upd. väskan väger nu 14 kilo.

nu är det nära


________________________________________________________________________


fredagens bravader

Igår slutade vi skolan.
Cecilia och Sebastian var glada.
Sandra och Julia!
Sedan åkte vi till finaste Ida på student. Grattis ännu en gång!
Fina Freyja var där. 

Söt.
Och sen åkte jag ut på lite festligheter hemma hos Julia. Mycket trevligt. Nu ska jag göra iordning mig och sen fortsätta panik-packa. Puss

l.i.f.e.g.o.e.s.o.n.

Idag var det skolavslutning. Vi sjöng med kören och Emiilije och jag sjöng Release me ihop. Det var väldigt, väldigt skönt. Fikade med familjen + Sofias familj och efter det hade jag körlektion.

Nu ligger jag och gör körteori, vilket jag kommer göra hela kvällen. Skulle egentligen på avslutningsfest till Julia, men kom fram till att det var körkortet som var tvunget att prioriteras. Dessutom kommer jag har kul i två veckor framåt, så jag försöker se det så.

Denna låten har jag haft på hjärnan idag. Ska sjunga den i Göteborg i sommar. När jag kollar på mitt favoritband.

dan före befrielsens dag

Imorgon har vi skolavslutning. Finner inga ord för hur glad jag är över det. Tvåan har varit HEMSK. Kom aldrig med tillbaka. På söndag åker vi på tågluff (jävla tjööööööt). Ville bara säga att jag nu sitter och gör lite blogginlägg, som kommer komma upp när vi är borta, så stay tuned.

Snart kommer Soffis hit. Det  tycker jag om.

sträcker upp mina händer

Hej vänner. Om en timme ungefär ska jag pallra mig in till stan via moped. Ska ha körlektion. Efter det väntar två "lektioner" i skolan. Inte så värst seriös vecka det häringa. När jag slutat ska jag till Emiilije och hjälpa till med lite packning.

På tal om moped och körlektion. Man blir ledsen över att åka moppe när man är väldigt nära att ha ett körkort. Men som mamma och pappa säger: man kan inte hjälpa när man fyller år. Och då blir jag stolt mopedförare igen. Nästan. 

Tack för att vi förstår varandra förresten, angående förra inlägget. 

Nu ska jag dra några big bang theory-avsnitt (BÄSTA programmet i världshistorien).

internet

Ikväll när jag kikade runt lite på facebook fastnade jag för en bild som en tjej i min systers ålder lagt ut på sig själv, iförd trosor. Dessa bikinitrosor var uppdragna och neddragna, så det var inte mycket som skyldes. Bilden var tagen bakifrån i syfte att visa vad solen gjort för underverk. Därav tillfixade trosor. Denna tjej är tretton-fjorton någonting.

I viss mån kan nakenhet vara konst i mina ögon. Taget med klass och är menat att förmedla just konst. Denna bild var inte tagen för att visa konst.

Jag tycker inte det är patetiskt, jag tycker det är sorgligt. Alla år har vi blivit varnade av föräldrar om att inte lägga ut utmanande bilder på internet. Jag skrattade oftast åt det. Vem är så dum att de lägger upp sådana bilder? 

Facebook är något ungdomar använder sig av dagligen, det har blivit en rutin. Ju mer man känner sig bekväm vid en sak, desto mer vågar man utforska. Både tjejer och killar kan idag vräka ur sig både det ena och det andra med hjälp av en dator som skydd. Det är ingen sport längre.

Dessutom är det viktigt för ungdomar att få bekräftelse för vad man gör. Att denna bild fått ungefär 90 "gilla-markeringar" och runt 60 kommentarer gör väl inte att personen i fråga väljer att ta bort denna bild från nätet? Att ord som "porrigt", "sexig", "ta av trosorna" och "vi vill se framsidan" ens nämns i kommentarsfältet av ungdomar som är FJORTON år och dessutom tolereras och flickan i fråga är för mig obegripligt. 

Jag ska inte skylla allt på de yngre. Jag vet tyvärr många i min egen ålder som lägger ut bilder på sig själva liggandes i sängen iförda spetstrosor. Är jag gammalmodig som inte förstår syftet? 

Internet är fantastiskt på väldigt många sätt. Man kan lyssna på musik, hålla kontakt med vänner, få svar på alla frågor. Man kan till och med blogga om internet. Nackdelen är att allt blir så anonymt. Man kan idag säga saker man aldrig vågat tänka innan. Man vågar lägga ut bilder som dessa utan att få kritik för det, i värsta fall elaka anonyma kommentarer. Det är okej att idag visa sig nästintill naken inför människor man aldrig pratat med.

Jag är medveten om att jag själv lagt ut lättklädda bilder på mig själv. Mitt syfte med dessa bilder har dock aldrig varit att folk ska kommentera "sexig" etc. Hade jag fått en sådan kommentar hade bilderna försvunnit illa kvickt.

Kanske ville denna tjej förmedla konst genom att visa denna bild. Kanske vill de som tar kort på sig själva i underkläder liggandes i sängen förmedla konstnärlighet. Är jag kanske konservativ då jag tror att nakenbilder som dessa är sexistiska? 

I samma stund som detta inlägg publiceras sitter jag fortfarande och lyssnar på musik, håller kontakt med vänner och får svar på alla frågor. Jag förblir anonym då ingen kan antingen kontra mig eller berätta hur det faktiskt ligger till. Jag ber er, har ni någon annan åsikt, kom fram till mig och berätta om denna.

Genom bloggen förmedlar jag det jag vill ha sagt/visat på ett lätt sätt för de som är intresserade av att veta. Genom bloggen når jag ut till många samtidigt. Jag brukar inte skriva ner mina innersta funderingar eller varför jag tycker på ett eller annat sätt, för jag förstår att alla inte ska tycka som mig. Detta tycker jag dock är en viktig sak att ta upp. Både till äldre syskon, föräldrar och till er fjortonåringar som kanske läser detta. Om man inte berättar vad som är rätt och fel kommer det här fortsätta. Kanske förvandlas facebook till något helt annat än vad det är idag. 

Denna tjej kanske inte är medveten om att den bild hon just lagt upp är lika mycket min som hennes. Jag hade kunnat, om jag velat lägga upp den här för att visa hur den såg ut. Men jag vill inte att bilder som dessa ska spridas. Saken är den att många inte vet att det tar tre "klick" för mig att få den bilden därifrån till detta inlägg. Skrämmande?

Du fångar mig på bild, du vill föreviga allting


tisdag


du gamla du fria

Hejsan. Idag är det nationaldagen, men också min hunds födelsedag. Vi har gett henne presenter, flaggat och sjungit.  

Amelia hälsade på idag också. Vi kollade bland annat på big bang theory. Åt också löksoppa och drack apelsinsaft till lunch. Kan vara det bästa som finns.

Imorgon ska jag till skolan en snabbis. Efter det ska jag göra några ärenden i Gällstad och därefter får vi se vad som sker. 

Nu ska jag sova, efter ett avsnitt av morden i midsomer. Det programmet, det är sommar det.

tre från helgen




helgen har varit helt fantastiskt fin, den har tillbringats med Marcus i hans morbrors sommarstuga uppåt i landet. Vi har ätit god mat, solat, badat i havet (!!), åkt bil, myst, spelat kort, shoppat. Jag köpte en liten liten fotboll (som så praktiskt blir en handduk när man lägger den i vatten) för att fira in att om mindre än en vecka så sitter vi på ett tåg som för oss ut i Europa. Som vi har längtat.

Buenos noches

Sofia är här och sover brevid mig. Är såhääääär nära på att lägga ut en bild på oss nu. Jättesöt. Men nej, då blir frugan arg vill jag lova. Nu ska jag sova, med vårt lilla barn mellan oss (Yster). Adios

feta dagar


regnbågskvällen



istället för bilder så får ni en film från gårdagen som spenderades med bästa klassen.

den där kvällen



Idag har jag gjort massvis med saker. Vaknat upp med marcus jämte mig, solat, ätit, myst, cyklat in till stan och mött upp Freyja och Ida, cyklat, affischerat, fikat, ätit grillat och till sist bara legat i min hängmatta och läst. En mycket bra avslutning på en fin dag.

dropout Jr.

Ikväll är det så ska det låta, vilket är veckans höjdpunkt. Ska även se EM-kvalet. Grym låt för övrig, Amelia har tipsat.

så.jävla.gött.väder

Har varit ute sedan klockan nio i morse. Samlat på mig lite färg. Var även inne i Ulricehamn en snabbis. Köpte glasögon och linne. Hade presentkort. Gillar korta meningar.

Ikväll är jag ensam hemma, ska laga lite mat och kolla lite film. Kanske. Idag fyller lisa år(♥). Imorgon fyller min lillasyster år.

ser hela stan sjunka som titanic med alla ljusen tända

Kom på att jag glömt av det där med Frankrikebilder. Tänkte att de får komma lite spontant istället. Även om jag träffar dessa människor varje dag blir det helt annat när man åker på en sån här resa. Det blir som ens familj, vilket är himla fint.

¨¨¨¨¨¨¨¨


Idag har jag varit med Fanny, det var mysigt. Och så har jag fått långhelg och det firas in med grill! M u m s

Jag anser, dessutom, att det okända, är helt och hållet på min sida


Idag tog Becka och jag en sväng till Gällstad, vi tänkte att det kunde vara trevligt. Vi köpte en cola till Sofia och pratade med henne ett litet slag. Njöt också av den härliga solen på lagers uteservering. Känns hur megadundransbra som helst att jag gjorde klart alla prov idag. Långhelgen kunde inte komma mer passande. 

Vi ändrade headern idag med. Lite mer cleant, lite enkelt men ändå oss. Vi tycker om den.

RSS 2.0