årsresumé september - december #3










Bra höst. Var på lite fest, planerade tågis, bästa cornelia kom och besökte mig, åkte till stockholm x2, ÅKTE TILL LONDON med min favorit, fick räls (passar ju bra till tågluffen. höhö)

new years eve



Nu ska jag tagga nyår ytterligare lite! 2011 lär ju bli årets år. Nu springer jag ner mina 50 m. ner till stan för en sista koll.

day 30, one last moment



När man är på sitt favoritställe med favoritmänniskorna och himlen lyser såhär fint i sjön jämte scenen där man spelar teater. Då vet man fasen att man lever.

2011 on the move

Igår handlade Ellen och jag mat inför idag och efter det följde Emiilije med mig hem. Vi kollade Inception, Despicable me (igen), Charlie and the chocolate factory och Victoria secret fashion show. Idag har vi hunnit med powerwalking och efter det skjutsade jag henne till bussen med sparken.

Nu hade jag tänkt besöka duschen och sen greja med lite andra förberedelser inför ikväll.
GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOP!

day 30- one last moment

Senaste Håkan-konserten jag var på, var jag med Ellen. Vi var tvungna att gå lite tidigare för att vi skulle med en tidig buss. Vi var inte många meter från scenen och hela markytan framför stora scenen på Liseberg var smockfull. Vi försökte tränga oss till utgången och under tiden vi gör det börjar Håkan sjunga Atombomb. Det tog hela låten för oss att ta oss från där vi stod till utgången och han spelade den finaste låten. Det var ett bra last moment.

despicable me

Kollade precis på denna filmen med familjen. UNDERBAR.

day 29, your aspirations



Min strävan som jag så fint översatte det på tyda.se. Ja, hm. Jag strävar (Såklart) efter att få leva ett långt och lyckligt liv. (klyschigt). Men är nog lite som fanny i denna frågan. Jag vill göra tusenmiljarder saker innan jag dör. Bo i NY. Bo i Australien. Listan är lång. Jag vill leva mitt liv som jag vill helt enkelt.

Min strävan för dagen är att hinna med bussen som går typ. Nu.

Tja

Day 29 – Your aspirations

Jag har en livslista där jag skriver saker jag vill göra innan jag dör. Den är väldigt lång, men något jag verkligen strävar efter är att jag ska ha varit i alla världsdelar. Än så länge har jag varit i Europa och Asien, så bara 4 (5) to go.



Något jag håller på med nu är att läsa bibeln, och den ska vara utläst innan jag dör, men det är jag snart färdig med.

Ett annat mål är att jag ska lära mig spanska och engelska flytande, samt bo i ett spanskt- och engelsktspråkigt land.

Som sagt, bara några av målen.

day 28, something that you miss



Bilden säger väl allt ändå




Day 28 – Something that you miss 
Day 29 – Your aspirations

2010

Om man skulle sammanfatta 2010 skulle jag säga; Musikåret.

Nya album från Håkan Hellström, Robyn, Oskar Linnros, Salem Al Fakir, Daniel Adams Ray, Kent, MGMT, Tove Styrke osv. Och allt har varit bra! Sverige har verkligen gillat musik i år och det har pratats mycket om det. Speciellt om Linnros och Adams Ray men också Robyn har vuxit i mångas ögon. En del var nervösa över hur Håkans album skulle bli, men han bevisade än en gång att han är kung över Sverige. 



Blev ingen personlig årskrönika för min del utan gjorde så här. Och visst am I right? 
Nu håller vi tummarna för 2011

Day 28 – Something that you miss

Sommar

årsresumé juni - augusti #2

Juni - Augusti.
hade en otroligt fin sommar; Grekland, Tunisien, midsommar, fiska, falkenberg, sova på taket. Spela teater.

Day 27 – Your favorite place

Var som helst med någon man tycker om.

max factor 765 so berry


HEJ

Blev lite halvspontant idag. Klockan fem i morse satt jag i bilen jämte ada och åkte upp till Västerås.

Kom på att jag ville dit igår kväll och ada tackade ja. Det slutade med att vi hämtade henne vid halv elva för att åka hem till mig och sova i tre och en halv timme.  Ada och jag sov i bilen hela vägen upp, det var skönt.

Klockan nio var vi i Västerås iallafall och det blev en heldag med shopping och lite gött decemberchill.



day 27, your favourite place

Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss 
Day 29 – Your aspirations

årsresumé Januari - juni

Samanfattning: Massor utav nya erfarenheter, kärlek, vänner och ännu mer kärlek. Låt 2010 bli ett minst lika bra år.
Så skrev jag i min förra årsresumé utav mitt egna liv. Får se om det har uppfyllt kraven.

Januari - Mars.
i början av Mars åkte jag till London med kajsa och vi hade det fett.
Januari - Mars = Mitt liv förändrades drastiskt och jag var nere under några månader. Men livet gick vidare och jag hade så himla fina vänner som var där. Idre var kallt men fint. Kajsa och jag hade några underbara dagar i london också.
April - Juni.
April - Juni. = Började inse att det inte var ett mörkt täcke som låg över världen utan att det fanns sol. Gjorde en lista över sommaren:
• Fiska och bada med Emelie och Kajsa.
• Sova på Fannys hustak.
• Umgås med torpa-vänner. 
• Vara med Marcus såklart.
• Spela teater med världens bästa gäng.
* Dricka smoothies till frukost varannan vecka
* Bli brun
* Få fräknar
Fortsättning följer...


Day 26, your fears

Mina rädslor då. Jag ogillar myror väldigt mycket och man kan nästan säga att jag är rädd för de (många samtidigt) Kan berätta en liten fin historia om min relation till myror. Det började när jag och Sandra bokade en sistaminuten resa till Grekland och hamnade på ett fint hotell, fick ett rum på bottenvåningen och allt var frid och fröjd de första dagarna... TILLS.. Det värsta (?) inträffade. Vi började få besök i våra sängar av grekiska myror. Urk blä usch. Myror får gärna vara om de är i sin rätta hemmamiljö och inte röramig. Men i sängar?!! Hallå. Vi stod ut tills de blev en invasion på sandras nattduksbord. Då gick vi till receptionen och sa så vänligt att det visst är en invasion. Så vi fick byta rum och där fanns inga myror gudskelov! Nu börjar det krypa på hela mig och något mer jag är rädd för är döden och att gå i mörker under broar efter att jag har sett "låt den rätte komma in". Ikväll är det jag Emelie meredith cristina derek mark osv.

Day 26 – Your fears

Nu låter det som om jag försöker vara cool eller något. men, jag vet inte vad jag är rädd för.

Jag är inte rädd för spindlar (jag gifte mig med dom när jag var liten), jag har ingen mörkrädsla, är inte rädd för ormar, jag älskar höjder, tycker om sjöar och hav, mår inte dåligt över att gå ensam. 



Det beror i och för sig helt på hur man definierar rädslor. Men vad jag verkligen verkligen verkligen avskyr är smuts och bakterier. Och det innebär disktrasor, smutsiga lakan, och FINGRAR. Fingrar är bland det äckligaste som finns. Något jag aldrig skulle göra är att stoppa in ett finger i munnen, eller ens på tänderna eller läpparna. Klarar inte heller av att kolla på folk som pillar i munnen utan kollar då bort. Det är okej om man precis tvättat händerna och måste pilla bort något i munnen, men usch. Får kväljningar bara jag tänker på det.

Day 25 – Your Day



Blev väckt av Simon vid tio-snåret och gick sedan ner och åt frukost. Därefter kollade jag på Kalle och chokladfabriken. Våra grannar kom på lunch och när vi ätit upp gav jag mig ut och sprang. Nu sitter jag och är vråltrött i soffan och kollar på konståkning. Om en timme ungefär kommer Amelia och Becka hit och vi ska kolla film. Det ska bli roligt.

Day 24, something that makes you cry

http://www.youtube.com/watch?v=8aK5TYIB4EQ

http://www.youtube.com/watch?v=8aK5TYIB4EQ

http://www.youtube.com/watch?v=8aK5TYIB4EQ

http://www.youtube.com/watch?v=8aK5TYIB4EQ



Day 25, your day

Vaknade vid ca 09,30.
Åt frukost bestående utav köttbullar, prinskorv och skinkmacka och ett glas juice.
Tittade på greveholm med mina syskon. Sen kom Marcus och vi gjorde iordning oss för längdskidåkning. Åkte ut i säkert en timma. Kom hem och åt mat. Spelade spel med Emelie och eric. Sen åkte mackor hem och jag och amelia åkte ut till Fanny! Och nu sitter vi, efter god mat, och tittar på hp - de vise sten. Mysigt

juldagen




Fick massvis med fina saker igår! kommer nog inte ihåg om jag ska rabbla upp allt.. Men hade iallafall en väldigt mysig dag, kalle, julmat, spel, gröt, tomten, osv. Jag fick massvis med pengar till vår tågluff! Så nu känns det bra, den kommer verkligen bli av. GRYMT.

Snart kommer marcus och då ska jag åka längdskidor för första gången (HAHA). Och imorgon ska jag shoppa med sandri! kanon.

hej tidsinställt inlägg

GOD JUL PÅ ER ALLA!
KRAMISAR

ps. nu laddar vi inför kalle.

Day 24 – Something that makes you cry

Gråter nästan aldrig till filmer. Men denna filmen..

day 23, Something that makes you feel better


Dessa killar. Coldplay



Lite torsdagsfint från de. Coldplay – Christmas Lights

Sitter och äter knäckis och äter julskinka med la familia! och tittar på bingolotto och inte minst mina fantastiskt duktiga vänner i komodo. Jag har slått in alla mina julklappar nu, så julafton kommer nog bli kanon. Längtar till julmaten.

day 22, your room

Gårdagens your room. Här har ni mina två rum.

Hos mamma.






1. Pall. 2. Stökigt skrivbord..3.Ljussaker utan ljus. 4.Han får man ofta på köpet i mitt rum. 5. Garderob + tavla.

Rum hos pappa.





1. Säng och garderob. 2. Tv och säng. 3. Garderob. (kläder utochin.)

Det var mina rum. Snart är det uppesittarkväll. Haha.

Day 23 – Something that makes you feel better



Sura nappar. Alla dagar. Alla tillfällen. INGET slår sura nappar.

christmas eve

Det här har jag samlat på mig för att ge mina nära och kära. Julafton är rätt fint ändå.

our troubles will be miles away

Fick världens finaste klappar idag. Mina vänner känner mig.

Velat ha bed peace hair peace hur länge som helst, men inte fått tummen ur. Trycket på muggen har jag också på en t-shirt. Bilden på mig har uuuurduktiga emiilije målat. Ugglan på bilden och örhänget visar vilket mitt favoritdjur är.

Tack käraste. Love you.

dan före dan före dopparedan

Hade julavslutning idag. Bytte också julklappar med emiilije och becka, samt naomi och martha. Och så fick ellen och sofia varsin med.

Igår umgicks jag med Amelia, och vi gjorde macarons. Fick ett paket med låtsastatueringar av henne i julklapp och använde första idag. Den höll inte så länge dock. Men de var fina!

Hade mammas långkjol idag med, dagen till ära.

tågis luffis tuffis



2011 kommer bli ett fint år. Här var jag och min fina i grekland och jag var ledsen över att åka hem. Nu ska jag äta julmat

day 22, your...

Har ingen kamera idag. suck. Skjuter upp dagens dag tills imorgon! För imorgon ska jag till mamma och hämta kamera och ta kort på mina rum.
Tjoho.

Idag fick jag årets första julklapp från fanny ellen och emiilije. FINT. Nu sitter jag och tittar på snygga nyårsskor och klänning. På söndag ska detta inhandlas.

day 22- your room

det HÄR inlägget.

day 21, your favourite vacation

Vet inte vilken jag ska välja riktigt. Antingen turkiet 2009 med familjen, kanske för att det var den sista resan med hela familjen. Vilket jag visste nu i efterhand. Eller kanske min första själva utomlandsresa, grekland med sandra. Eller london med min Marcus.

Eller kanske tunisien med mammi emelie eric och marcus. Alla resor jag har gjort har varit as-bra. kan inte nämna den bästa. Alla har såklart varit bra på olika sätt, med olika personer och till olika ställen.



Turkiet 09



London -10 med älskling



Grekland -10 med fina sandra


jasså jul

Idag är det en stor dag för mig. Jag fyller sjutton och ett halvt, vilket betyder att jag nu får övningsköra med lätt lastbil. Just thought you ought to know...

day 21- your favourite vacation

Jag har varit i Thailand två gånger i mitt liv, men den andra gången, julen 08 var nog den bästa. Vi landade i Bangkok och tog sedan en taxi till Ban Phe för att därefter åka en assnabb båt till Koh Samet, som vi var på första gången med. Vi firade jul på Koh Samet och åkte motorcykel, vattenscooter och spelade fotboll med Thailändare. Åt glass och färsk frukt hela tiden.

Efter ett tag åkte vi tillbaka till Ban Phe för att sedan åka till ön Koh Chang istället. Där firade vi nyår och shoppade en del. Bodde 20 meter från vattnet och var nästan helt ensamma på stranden. En dag åkte vi upp i djungeln och badade och red på elefanter. Det ägde.

Några dagar efter det åkte vi tillbaka till Bangkok för att bo på ett JÄTTEFINT hotell och nära till MBK och andra ställen. 

har tyvärr inga bilder från Thailand på denna datorn, så ni får tänka hur fint det var.

Day 20 – This month

Denna månaden har jag lekt med mina vänner. De vännerna var Hanna, Emiilije, Ellen, Sofia, Ebba, Elin, Naomi och Martha. Kanske har glömt någon, men det är faktiskt inte lätt att komma ihåg.

Det har varit många Lucia-framträdanden och mycket julklappsfix på ett eller annat sätt. Har tränat en del, och haft idrottslektion. Haft ganska mycket plugg.

De sista dagarna ska jag umgås med Amelia och Simon. Ska fira julafton, åka till Göteborg samt fira nyår, som kommer äga. Typ så. 

Och när man säger att man är glad över tandställningen...

... Ja då går den sönder. Karma

Day 20, this month



Snygga classmates i början av månaden (typ). Ju.



Fick tandställning i början av månaden. (är glad över det om ca 14 månader) men har redan sett skillnad så lite glad är jag väl för den.






Repade med fina tjejer med vår teater och hade en och en annan föreställning, grymt.



Hade luciaframträdanden med dessa fina flickor.

Var med min marcus, hade grey's-kväll med ellen, var med freyja och evelina, luffis-gänget och massa mer.



Kunde se ut såhär. Tråkigt.



Och såhär.

Fanny var söt på kören.



Förra helgen i Stockholm.

Och denna helgen har det varit föreställningar och fest. Idag är jag sjukligt trött och imorgon är det sista skoldagen för den här terminen. Halva tiden på gymnasiet har jag gått, och jag ser sjukt mycket fram emot andra halvan tillsammans med min klass. Mmmmmmm.

Day 20 – This month 
Day 21 –  Favorite vacation
Day 22 – Your room

day 19, something you regret

Har gått omkring och tänkt på detta hela dagen. Igår hade vi sista föreställningen och sedan var det fest. Absolut inte något jag ångrar, bara det att jag ligger efter på 30-dagar. Så det var läget va.
Åter till ämnet. Något jag ångrar. Visst, jag kan ångra sjukt många saker och gå runt och ha ångest för de hela tiden. Men jag försöker tänka framåt och glömma. Typ att man säger vissa saker i dåligt sammanhang. Men äh, något sådär stort vet jag väl inte om jag ångrar.
bjuder på en smaskig bild från i somras, ångrar dessvärre att jag inte tog tillvara på dessa dagar mer.

Day 18, your favourite birthday

Jag vet inte riktigt. Min favoritfödelsedag. Kanske som Fanny, fast när jag och min familj och en till familj bilade igenom europa och vi var i tyskland när jag fyllde år, jag vaknade och fick sova i himmelssängen och de väckte mig och sen fick jag en hund för jag önskade mig det, fast en mjukishund. Resten av dagen åkte vi bil till Danmark och kom hem. Fast dem var ändå väldigt fin.

Day 19 – Something you regret

Jag försöker att inte ångra saker. Ångrar något en dag eller två men försöker sedan gå vidare. Man mår inte bättre av att gräva ner sig i saker man gjorde eller inte gjorde.

kalla fötter

Lite lördagsönskan.

my friend tim is in love with my mother

Tillbringar lördagskvällen ihop med min familj och kollar på Robinson-finalen. Har städat hela dagen, så det är rätt skönt att slappna av i soffan nu vill jag lova.

day 18- your favorite birthday

Har tyckt om alla mina födelsedagar, men favoriten var nog när vi var i Turkiet och jag blev väckt med sång för att sedan äta hotellfrukost, gå till stranden och efter det ligga vid poolen. På kvällen åkte vi in till stan och jag fick välja födelsedagspresenter. Det var nog den bästa födelsedagen.

som en hund följde han dig tätt i spåren





SNYGG TJEJ. -- http://www.fashionsquad.com

Nu har jag en halvtimme kvar till första föreställningen av vår pjäs "alla i underlandet". Imorgon kan jag kanske bjuda på några fina bilder därifrån. Taggad till tusen!

day 17, favourite blogs.

floras
emeliehannakarolina
jonesochgiftet
emmylinnea
katrin
annika marklund
zobra
lockyerfox
vinterflickan
lowe
myblomquist
inmycloset
imnotcourtney
blondinbella
http://whatsupsthlm.se/aenigma/
hannapee


Day 17 – Favourite blogs
Day 18 – Your favorite birthday 
Day 19 – Something you regret

haha fint att jag sitter och läser och skriver och gör annat. nu står det rätt. Puss

Day 17 – Favourite blogs

dirtyglam
thekillingmoon
amelia
kling
columbine
angelica blick
hanna
src783
hannaojohn
anywho
natalie
rebeccafiona
maria♥

Bara en sjättedel av alla jag läser skulle jag tro. Men detta är några av dom.

hide and seek

Idrottslektionen gick bra. Asbra. Så det känns skönt nu. Är hos Ellen och har varit med henne och Ada idag. Vi var uppe och kollade när Cecilia och massa andra hade konståkningsuppvisning, och det var bra! Ida var med också.

Sa hejdå till Elin som åker till USA inatt igen. Det var inte kul. Nu ska jag plugga lite historia och äta tacosgojs.

day 16- christmas wishlist

- Alla hp-böcker in english.
- Elsas värld. Bara för att jag har ettan.
- Da Vinci-koden samt Änglar och demoner, böcker.
- Varma skor (så jag tar på mig något annat än converse).
- Röd klänning från Monki.
- Nya löparbyxor
- Sån där pannband/halsduk/sak som man har när man tränar. Mamma, du fattar.
- Teer av alla olika slag.
- Klistermärken, tavlor, skivor med Beatles.
- En ny mascara vore behövligt.
- Fina saker.
- Fula saker.
- OSV

Day 16, christmas wishlist




Min önskelista då.

Hade det varit ett år sedan hade jag kunnat radda upp asmånga saker. Men iår, vet jag ingeting som jag önskar mig. Ärligt talat.

Jo, I.D bare minerals.

Men sen då? Både min mor, far och mormor är lite småsura på mig för att ja inte kan säga något som jag önskar mig.
Okej, saker som jag inte kommer få då. Det kan jag säga.

1. En hundvalp (typ en liten med massa päls.)
2. En resa till Thailand.

Det vore väl gött? Nä, önskelista iår är inget för mig (tydligen). En vecka kvar till julafton imorgon. Tjoho.

läsare

tycker om att ni blir fler. Godnatt

Day 15, 10 things you like.

Tio saker jag gillar.
(utan inbördes ordning)

1. Människor.
2. Att spela teater.
3. Fiskbullar.
4. Att resa.
5. Att springa på en fotbollsplan på sommaren, när det är varmt men duggregnar lite.
6. Att vara kär.
7. Att skratta.
8. Musik som får en att rysa ända in i ryggen (t.ex. i wanna hold your hand)
9. Varma sommarkvällar vid en sjö och solnedgång. smack
10. Att dansa loss.



2 inlägg idag. vet, vill ju hinna ikapp. Men ovanför är ett smakprov på 10 saker jag gillar.

Day 15 – 10 things you like
Day 16 – Christmas whislist
Day 17 – Favourite blogs

she was lost in so many different ways

Ska gå igenom sofias och min idrottslektion en sista gång, och hoppas på att alva vill vara försökskanin. Hade prov idag, och det gick väldigt bra, med tanke på hur mycket jag övat. Mamma tyckte jag såg ut som maria dagen till ära. Jesus morsa alltså.

Day 15 – 10 things you like

1. Mina drömfångare. De betyder väldigt mycket för mig.
2. Överraskningar eller andra personliga ting.
3. Att träna.
4. De här låtarna(världsklass)
5. Framkallade kort
6. Sommarkonserter
7. Ingefärste
8. Luna Lovegood♥
9. Att dansa och sjunga
10. Att duscha.

day 14, what you wore today



Såhär såg jag ut i skolan idag, på våran enda lektion som vi hade. Det var god mat idag, chicken nuggets! Nu ska jag jobba, och sen rigga lite scen och sen träna och sen till marcus förhoppningsvis. Ha en bra onsdag!


Day 14 – What you wore today 
Day 15 – 10 things you like
Day 16 – Christmas whislist
Day 17 – Favourite blogs

you won't get my satisfaction

Vart lite mycket nu de senaste dagarna så har i stort sett kommit hem och somnat. Skrev bokrecension idag och nu har jag tre "prov" kvar denna veckan så det ska bli VÄLDIGT skönt med ett lov. På torsdag ska sofia och jag ha vår idrottslektion. Step-up, core och yoga. Det blir nog bra. Har tagit igen lite med de dagar jag missat i bloggandet, och de ligger på den dagen de skulle ha gjorts, så ni inte missar. Ha det bra, så ska jag sätta igång med att lära mig glosor. Tudi.

day 14- what you wore today

Ellens stickade från Only, jeans Cheap Monday och skor Palladium.

your week.



måndag: åkte hem ifrån stockholm 08.05 - 14.00. Hem. Trodde jag skulle dö av hunger, åt. Duscha. Var med marcus. Sov.
tisdag: skola och mys med elin på kvällen.
onsdag: skola och sen jobba och sen träna.
torsdag: skola och repa, repa och repa.
fredag: Två föreställningar, en på morgonen och en på kvällen. Lite rep emellan detta, och skola.
lördag: - , föreställning 18.00
söndag: träna

day 13 – This week

Måndag: Lucia hela dagen, upp vid fem i säng runt elva.
Tisdag: Skola till fyra, plugga eftermiddagen
Onsdag: Plugga hela dagen
Torsdag: Plugga och kolla konståkning (EGEN IDROTTSLEKTION)
Fredag: Leka med emiilije samt kolla Beckas teater
Lördag:
Söndag:

emelie och rebecka


Här är en liten film ifrån mina tre dagar hos min syster.


day 12- what´s in your bag

bodybutter, dator, pennfack, miniräknare, borste, tofs, ipod, nycklar, marabou, maoam, plånbok. Intressant?

your siblings.



här är mina fantastiska syskon. Eric som är 13 och Emelie som är 19. Just nu är det bara jag och Eric som bor hemma för Emelie bor i stockholm. jag älskar mina syskon mest. Eric är väl som alla tonåringskillar (?), sitter mest vid datorn, och så åker han skidor, och spelar gitarr. Emelie är bäst på att spela teater och vara djup, och plugga. Skulle nog inte klara mig utan de, det finns alltid här liksom. Lite klyschigt, men helt sant. 

Nu ska jag fortsätta att titta på grey's med Emelie som jag inte ser alltför ofta. Idag har vi varit på julmarknad osv. Kanske är det dagen imorgon som ni får se det.

day 11- your siblings


Detta är mina syskon. De bästa bästa bästa i världen. Vi står varandra mycket nära och de är mina bästa vänner. Trots att det bara är Alva och jag kvar i huset så håller vi alla väldigt bra kontakt.
Min äldsta bror Simon (mittenbilden) och jag är mest lika medan man finner många likheter mellan Alva och Rasmus är . Ändå ser jag en liten del av mig själv i allihop. "Vi är mer än du tror vi är en". Haha, eller inte, vi är inte så djupa.

Day 10 – What you wore today

Underställ efter att jag varit ute och powerwalkat/sprungit
Sofias byxor från hm, Ellens tröja från Gina Tricot, min magtröja(under)från lager 157. Efter jag duschat ,innan luciaframträdandet
Lucialinne och band under konsert
Mjukis och magtröja efter konsert

NU IDOL!! Heja Jay.

Typ det har jag haft på mig idag. Och lite andra träningskläder när jag körde step-up, core och yoga.

day 10, what you wore today,

VET, jag har glömt "your beliefs" men, vi kör allt i ett.

Vad jag tror på, har konfimerats och döpts och är med i svenska kyrkan. Men att jag är så värst kristen vill jag verkligen inte påstå. Jag kan inte ge något hemskt vidare roligt svar på detta.

Nu sitter jag på världens proppfullaste buss upp mot el stockholmo och min kära syster. Ska bli en mysig helg. Vi ska gå på julmarknad, titta på idolfinalen (i tv) och äta lite gott kanske, köpa lite julklappar. I morses var det nationella matteb-prov. Ingen kommentar på den. Och jag slängde på mig det första bästa i min garderob, men jag ska följa dessa trettiodagar och visa er vad jag hade på mig idag. Gött!

Ps, hade bråttom ni vet mellan nationella - hem och packa - åka ut till bussen. Så mobilen funkade fint.







Day 10 – What you wore today 
Day 11 – Your siblings 
Day 12 – What’s in your bag 

A moment.

A moment då. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta och berätta. Har varit med om sjukt många fina och dåliga saker. När jag och min kärlek blev ihop och detta nästan 1,5 året är väl ett moment i säg. Ett annat hallelujah moment är väl alla fina avslutningsfester med mina favoritmänniskor på torpa. Och inte bara avslutningsfesten utan hela spelperioden, fast då knyter man verkligen ihop påsen. Snyft. Ett roligt minne är när jag och sandra står och väntar på hennes mamma, vid stan. Så står vi vid en parkering där hon Skulle komma till, så kommer det en EXAKT likadan bil och svänger ner på parkeringen och vi tar tävling till bilen "snabbast dit!" säger vi och hoppar in. Slänger in oss i bilen när vi upptäcker att chauffören varken är sandras mor eller far. Fel bil. Dog av skratt. Nästan.

Day 09 – Your beliefs

Detta är ett ganska brett ämne. Jag börjar med religion. Jag är döpt och konfirmerad i Svenska kyrkan. Jag är dock inte troende och det har jag blivit mer säker för varje år.


bild från hanna<3

Jag läser just nu bibeln, och efter endast 50 sidor i första mosebok är jag mer arg än vad jag är glad över att jag bekänt mig till den kristna tron. Men, jag får väl vänta och se ifall denna bok kan övertyga mig. Men än så länge, tycker jag det är lurendrejeri det där med kyrkis och konfirmation.

Det finns ändå ingen annan religion som tilltalar utan "I believe in beauty, i'm venus as a boy". Jag tror på kärlek. Att det enda som kan lösa världens problem är kärlek. Svårare är det inte.

john lennon

Idag var det 30 år sedan han sköts utanför sitt eget hem. Give peace a chance.

Day 08 – A moment

Har suttit väldigt länge och funderat på vilket minne jag skulle välja. Men så kom jag och tänka på den sista konserten vi hade i Rom i våras.

Det var en solig dag och vi skulle ha vår allra sista konsert med det programmet vi övat på hela våren. Vi riggade upp på en basketplan vid en skola och det kom JÄTTEmycket folk. Det stod också elever i klassrummen och kollade ut genom alla fönster. Vi hade aldrig varit så bra tidigare som vi var på den konserten. Helt plötsligt ser vi papper som hålls upp mot fönsterrutorna där det står att vi var bra, som barn skrivit. 

När det sedan var dags för vårat dansnummer, då vi dansade bland annat till Single ladies, Macarena och Don't Cha började publiken dansa och sjunga med.
Konserten avslutades med att hela publiken lade händerna på varandras axlar och dansade runt hela basketplanen och alla var jätteglada. 

DET var ett fint ögoblick.

dag 7, your best friend.

Säger som fanny, väldigt svårt att nämna just en bästa vän för mig. Jag har väldigt många fina vänner som förgyller mitt liv. Mina närmsta vänner är mina bästa vänner på olika sätt, allihopa. De är också de finaste jag har.


här har vi den bästa barndomsvännen man kan tänka sig, cornelia och jag lärde att känna varandra i 1:an och sen flyttade hon, i helgen följer hon förhoppningsvis med mig till Stockholm.
Ni som jag pratar om vet vilka ni är. Puss på er.



elin

Mötte upp Elin vid entrén idag med. Och gud vilken glädje det blev i skolan! Snart kommer hon och Sofia hit (till sofia där jag sitter i min ensamhet) så ska vi mysa hela kvällen.

day 07- your best friend

Jag har många vänner, och står mycket nära de flesta av dem. Vill inte säga några namn, för varje person som finns i min omgivning är en liten del av mig. Dessutom nämner jag mina kompisar var och varannan dag här.

Ändå finns det ett namn jag vill nämna lite extra, för annars vore det orättvist. Hon heter Ellen. Vi är inte som systrar. Vi är snarare hustru och make. Hon står mig väldigt nära och är min "bästa" vän just av det skälet. Vi är så olika man kan bli. På riktigt. Och det är väl kanske därför vi hör ihop. Luv jo, det vet du.

the ground thaws, the rain falls



"but i die, without you".


dag 6, min dag.

Min dag i bilder.

Klockan 7.

Vaknade upp med världens finaste pojkvän bredvid mig och åt en dunderfrukost. (nä)




Klockan 8.

Hade 10 minuters nk, och satt och "plugga"



Klockan 9.

Satt och fixa



Klockan 10

Började med luciaövningar inför dagens framträdanden.



Klockan 11

Åkte till första anhalten!



Klockan 12.

Åt den vanliga måndags-maten. Typisk skolmat.



Klockan 1.

Sjöng och sjöööng



Klockan 3-4

Hade finbesök av två damer.





Satt sen och försökte plugga. Jag och Freyja sov och tillslut var det ett sista luciaframträdande. Sen åkte jag till mamma och åt soppa och nu ligger jag på golvet med datorn.

Detta var min dag!

Day 06- Your day


Vaknade vid åtta-snåret. Tog på mig kläder, packade, satte mig i bilen.

När jag kom till skolan gjorde vi lite hemlisar och sedan hade vi spanska i 20 minuter. Efter det gick Ellen, Sofia och jag till musiksalen och sjöng upp för att därefter åka buss till Missionskyrkan där vi sjöng med kören, luciatåg. Efter det åkte vi upp till skolan igen och åt mat.

När vi ätit upp gick vi till bussen som tog oss till Ryttershov där lucia-framträdande nummer 2. Åkte tillbaka till skolan, väntade på Ebba och gick med henne och ellen hem till henne.

Nu sitter ellen och jag i Ebbas rum och pratar och kollar lite modevisningar och så. Om en stund ska vi till Logernas hus för att gå luciatåg för tredje gången idag. När det är slut ska jag gå hit igen och krypa ner jämte ebba och kolla greveholm. Det blir mysigt.

dag 7, your best friend

Säger som fanny, väldigt svårt att nämna just en bästa vän för mig. Jag har väldigt många fina vänner som förgyller mitt liv. Mina närmsta vänner är mina bästa vänner på olika sätt, allihopa. De är också de finaste jag har.

här har vi den bästa barndomsvännen man kan tänka sig, cornelia och jag lärde att känna varandra i 1:an och sen flyttade hon, i helgen följer hon förhoppningsvis med mig till Stockholm.
Ni som jag pratar om vet vilka ni är. Puss på er.



Dag 5 - min omgivning

2 hem. En lägenhet hos pappa och mitt kära hus hos mamma. Ulricehamn - en stad som lutar neråt och uppåt. Min familj och mina vänner. Det är min omgivning.

hey ho

Det är samma bilder som på hannas blogg, men det får duga tills jag fått resten. Detta är vad vi gjort idag. Och kollat på harry potter. Det var trevligt.

Day 05 – Your surrounding

Min omgivning alltså. Struntar faktiskt i den, den var svår och tråkig. Kör på imorgon istället.

Vad åt ja idag egentligen....

Ja, kul att det är typ första dagen som jag verkligen kan äta tack vare denna underbara tandställning. Here you go: Frukost: godis till att börja med, sen en sleten ostlimpa med tropisk juice. Lunch: lussekatt o te. Haha Middag: mat från din deli, massa konstiga kombinationer. Men ack så gott! Bl.a blomkålssoppa, skinka, ost, bröd, quinoasallad. Ja. Lite senare: te och godis. Godnatters

Day 04 – What you ate today

Spänn fast säkerhetsbältet!

Frukost- delade clementinklyftor med vaniljyoghurt till samt hallonte
Lunch- tacomeal på torgstallet. Blåbärste efteråt.
Dagens bit i chokladkalendern.
Jordgubbste.
Kvällsmat- fläskytterfilé med rotfrukter i ugn och sås.
Svartvinbärste.

Aujourd'hui

Gick upp vid halv nio-snåret och hjälpte pappa med ladugården. Efter det duschade jag och åkte till stan för att mysa med Camilla, Ellen och Mamma för att sedan luncha på torgis. Kom hem och satte mig i soffan och där har jag suttit hela eftermiddagen, och ätit godis. Försöker också lära mig sjunga "Non, je ne regriette rien" ett antal gånger med. Den är svår. Just det. Har spelat in en film där jag leker kim possible med, fast jag tror jag håller den för mig själv.

somewhere




Drar mig neråt några sköningar i styrelsen för torpaslottsteatern och umgås med de. Fino

mina päron, dag 3




"It's important to tell the people you love how much you love them while they can hear you."



Day 03 – Your parents 
Day 04 – What you ate today

Greys anatomy.

Har en perfekt fredagskväll med Ellen efter många om och men.. Cola, godis och grey's anatomy. Gött!

Day 03 – Your parents

Har kommit på att jag skrivit väldigt långt tidigare dagar, och tänkte därför försöka korta ner de kommande inläggen.
Mina föräldrar. Tror inte det finns några ord egentligen som kan beskriva dem.
De betyder ofantligt mycket för mig och de ställer alltid upp. Kommer på alla konserter, de allra flesta fotbollsmatcherna och de skjutsar mig vart jag än ska, nästan. Vet inte vad jag ska säga mer, de är bara bäst.

c-c-cardiac arrest


Day 02 – Your school

Min skola. Var ska jag börja?
Jag går på Tingsholmsgymnasiet i Ulricehamn. Går samhällsvetenskapliga programmet andra året med några av de skönaste människorna jag känner. Tycker om min klass jättemycket.
I skolan går jag oftast med mina vänner Ebba, Ellen, Sofia och Lisa. Men ibland får vi också sällskap av Hanna, Sandra, Johan och Christopher. Säger kanske inte er någonting, men men. Det är de jag umgås med mest i klassen, men vi kan även vara större grupper, eller helt andra, det är det som är skönt.
Jag är också mycket med Emiilije, Rebecka och andra fina människor.
Jag valde just Tingsholm för att jag ville ha nära till skolan i och med att jag var tvungen att anpassa mig efter träningstider, läxor och annat. Om jag hade gått någon annanstans hade det blivit Sven Erikssonsgymnasiet i Borås inriktning entreprenör.
Jag har höga krav på mig själv och lämnar aldrig in en inlämning om den är halvdan. På prov sitter jag kvar till de sista minutrarna. Jag går som sagt samhäll vilket innebär att hela klassen är jättetorra och det enda vi gör är att studera. Nej. Vi har världens bästa schema och alla är jättehärliga.
Just nu läser jag de vanliga ämnena, som Historia B, Samhäll B, Engelska B, Spanska steg 4, Idrott A, Naturkunskap B, Geografi A samt Matte C. Jag har alltid haft lätt för skolan så därför trivs jag med att gå detta programmet.
Läxor, inlämningar och prov går i vågor. Ibland har vi INGET, och då menar jag inget. Ibland har vi hur mycket som helst. Som förra veckan till exempel, och då är det underbart när det är klart, som idag.
På rasterna då. Vad gör vi? Vi gör ingenting, glider mest. Dansar lite, pratar med folk, äter, är i biblioteket för att det är varmt.
Jag går även i skolkören, vilket äger. Världens bästa körledare och roliga uppsättningar. Om du går/ska börja på tingsholm, gå med i kören.
Jag trivs i skolan, den är väl bra. Inget tjoho men inte botten. Det är väl vad jag kan säga, intressant, right?

DAG 2, your school.

Tingsholmsgymnasiet. Går på samma gymnasium som Fanny. Att få välja en linje som passade mig som handen i handsken var härligt, från att ha gått ifrån högstadiet till att börja på gymnasiet var ett rätt stort kliv. Att inte alltid ha; so, svenska, idrott, matte. Blir lite tråkigt i längden.

På min linje gör vi lite allt möjligt, jag läser massa roliga kurser, typ scenisk gestaltning, fotografisk bild, röst och rörelse. Har en sånglektion i veckan i mitt schema och en gitarrlektion. Det kan se ut såhär på en lektion. 




Vet inte riktigt vad jag ska skriva än att jag hatar matematik. Älskar ämnen som historia och samhäll.



NILSSON

Börjar som fanny, så får man veta lite om båda. kul va.

Dag ett då. Introduce yourself. Jahapp, var ska man börja?

Heter då Rebecka Nilsson.


Född i Sthlm men flyttade väldigt tidigt ner till en liten men ganska fin håla, ulricehamn. Växte upp med mina två föräldrar och mina två syskon. En storasyster och en lillebror. Mellanbarn alltså, både för och nackdelar. Min storasyster heter Emelie och är min bästa vän och min värsta vän ibland. Har nog haft de största grälen med henne, men också de finaste stunderna. Hon bor i Stockholm och lever livet. Min lillebror Eric är nog den snällaste 13-åringen som finns. Har nog inte så mycket att säga till om när Emelie är hemma, då det bara är jag och Emelie som hörs...Stackarn. Jag bor hos min mor två veckor i stöten och likaså hos min far. Ganska jobbigt, men vad gör man inte, eller vad måste man inte göra rättare sagt.


Går andra året på tingsholmsgymnasiet, estet med inriktning teater. Mitt bästa ämne och favoritämne, teater. Har spelat teater sen jag var omkring hm, 7 år. Då jag började i den bästa teaterensemblen som finns, torpaslottsteater (fd. torpaspelen). En utomhusteater. Har växt upp och blivit den person jag är genom teatern.
Därför är jag lycklig att jag får hålla på med teater 4 lektioner i veckan (+torparepetitionerna mars-aug) och mitt och mina fem kompisars egna lilla teaterprojekt som har hållt på i ett år (alla i underlandet).

Gillar teater. Spelar fotboll. Umgås med vänner och pojkvän. Gillar att resa. Älskar att resa. Gillar också att planera, eller planerar jämt, jag är en planerare. Jag har typ varenda helg uppbokad varje månad. Fast då gör jag ju bara saker som jag tycker om, det får man ju inte glömma.

Musik får vi inte glömma! Rätt stor del utav mitt liv, älskar musik. mmmmmmmm. Mitt favoritband är Coldplay, och coldplays konsert den 22 Augusti 2009 är ju lätt en av de bästa kvällarna i mitt liv. Gillar rätt olik musik. Lyssnar väldigt mycket på musikal. Även hello saferide. Och massa mer såklart.



Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your school

ska det vara såhär får det fan bli fint



Det är detta jag har hållt på med hela dagen idag (och även i ett år tillbaka). Idag har det två skolor vi spelade upp för, och jäklar vad bra det gick. Förutom att när häxan skulle komma med ett "förtrollat äpple" så blev det en "förtrollad macka". Sånt händer. Haha. Nu har jag precis tränat, och har sjukligt ont i mina tänder. Stört.

harry potter

the deathly hallows
the patronus charm
the death eaters
the scar
the marauder's map

Day 01 – Introduce yourself


Mitt namn är alltså Fanny. Fanny Sävenek, därav saveneknilsson, eftersom Rebecka heter Nilsson. Om ni inte har förstått det.
Jag bor på en liten söt bondgård utanför Marbäck tillsammans med mamma, pappa och lillasyster. Jag har dessutom två äldre bröder som flyttat ut. Massa djur har vi också, vilket man ska ha på en bondgård. Här strosar hund, katter, kor, hästar, fåglar och fiskar (som förvisso inte strosar, utan simmar) runt.
Jag gick på Marbäcks skola, sedan Stenbocksskolan och nu på Tingsholmsgymnasiet andra året.
När jag inte pluggar brukar jag leka med mina vänner, som jag för övrigt sätter väldigt högt. Annars går jag gärna runt i endast en tröja hemma och sjunger och dansar till musik som alltid spelas. Spelade fotboll i tolv och ett halvt år innan jag efter många om och men lade skorna på hyllan för att idag träna ensam.
Folk som känner mig säger väldigt ofta, "det är så typiskt dig", och jag är ganska typisk mig själv. Jag har ett bra självförtroende och bryr mig inte nämnvärt om vad andra tycker om mig.
När vi kommer till kläder skiftar det mycket från dag till dag, men jag tycker bäst om fina speciella kläder och jag blir jätteglad när jag hittar något "eget" plagg i en second hand-affär. Ibland  är jag faktiskt riktigt snygg men andra dagar är jag inte fullt så fager, på det planet är jag väl relativt normal.
När jag gått ut skolan efter att ha läst så mycket matte jag orkat ska jag fara iväg. New York lutar det åt nu. Där ska jag bo ihop med Rebecka, aka Nilsson. Mycket kan ändras, men det är skönt att ha bestämda destinationer så får man göra det bästa av det efteråt. På tal om det, så ska jag och tre kamrater fara iväg på tågluff nästa sommar, som jag längtar såhääääääääääär mycket till. Bestämde destinationer förra veckan, men mer vill vi inte planera.
Jag tycker inte om elaka människor. Det gör väl inte de flesta. Men jag blir arg när någon skämtar på andras bekostnad eller när skämt går överstyr. Jag tycker inte heller om att se en människa sitta och äta ensam i matsalen. Jag har svårt för människor som inte vågar stå för sina åsikter. Jag beundrar däremot folk som har en egen stil och som vågar vara sig själva. Jag tycker personliga människor är finast, och jag drar mig själv åt indie-stilen.
När vi kommer till musik, ligger det mig väldigt varmt om hjärtat. Jag har sjungit sedan jag kunde öppna munnen i stort sett, vi är en musikalisk familj som alltid uppskattat musik. Jag har spelat piano i sex år och kan även hantera de flesta rytminstrument samt en del ackord på gitarr och listar ut hur man får ljud i en bas.
Jag är en drömmare och hamnar allt som oftast i min egna lilla värld, som min omgivning säger. har även en massa planer över hur alla mina tatueringar ska se ut, men det är inget jag komemr dela med mig av här, för jag är för egoistisk, vill vara ensam om dem.
Nu har jag skrivit så jag är helt trött i fingrarna, har säkert glömt att få med hälften, men så får det väl vara i såna fall, det är bara att lära känna mig så lär ni hitta de där sista sakerna som beskriver mig.
Förlåt för dålig styckeindelning, det är så att det inte går, haha, så ni får stå ut. Ha det kanoners, så hörs vi imorgon då jag ska berätta lite om min skola. Kuuul.
TUDI

så, nu ska ni få se på uppdatering

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your school
Day 03 – Your parents 
Day 04 – What you ate today 
Day 05 – Your surrounding 
Day 06 – Your day 
Day 07 – Your best friend 
Day 08 – A moment 
Day 09 – Your beliefs 
Day 10 – What you wore today 
Day 11 – Your siblings 
Day 12 – What’s in your bag 
Day 13 – This week 
Day 14 – What you wore today 
Day 15 – 10 things you like
Day 16 – Christmas whislist
Day 17 – Favourite blogs
Day 18 – Your favorite birthday 
Day 19 – Something you regret 
Day 20 – This month 
Day 21 –  Favorite vacation
Day 22 – Your room
Day 23 – Something that makes you feel better 
Day 24 – Something that makes you cry 
Day 25 – Your Day
Day 26 – Your fears 
Day 27 – Your favorite place 
Day 28 – Something that you miss 
Day 29 – Your aspirations 
Day 30 – One last moment

RSS 2.0