fredag

Idag har vi låtsats att det varit sommarlov. Först hade vi svenskaprov, efter det skrev Sofia och jag klart vår projekt- och tidsplan och skickade in och till sist gjorde jag klart min filosofiinlämning. Efter det kändes det som sommarlov. Fint väder och denna dag avklarad. 

Jag skjutsade hem Hanna och stannade även på te och äpple. Vi satt ett tag i solen och låtsades att det var sommar. 

Ikväll ska jag njuta av mitt sommarlov som varar till tisdag. Blir kanske att jag kollar på film. Och dricker te.

Och där använde jag ordet sommarlov tre gånger. Nu behöver jag vila.

20110930

Har haft en lektion idag, i en kvart. Annars så har jag hängt med systra mi som fyller 20 idag. Grattis bästa. Och så har jag pluggat lite. Nu ska jag på kalas. Ha en fin helg mina vänner

-+'¨)^*~*^(¨'+-


'

Höstkvällar

torsdag

image description
image description
image description

Hej barn. Så, jag har haft ganska mycket i skolan just nu, och har fortfarande förvisso, därför har jag lagt ner energi på det. Det har hänt så himla mycket roliga saker samtidigt, som ni snart kommer märka av, och detta gör att jag håller humöret på topp. 

Nu hade jag tänkt skriva klart filosofi-inlämningen och lära mig allt om upplysningen samt romantiken. Vi hörs imorgon eftermiddag, då allt plugg är överstökat, och jag kan lägga all energi på det positiva som hänt. 

JÄTTEKRAM



bästa filmen

image description
århundradets finaste film.

instagram



Förresten, jag har förstått att man följer varandra på instagram, och det är ju trevligt. Så om ni har lust att hålla koll på mig så heter jag kreativt nog fannysavenek.

Ses där!

sådant som förgyller ens dag

Min favorittumblranvändare började följa mig.

26092011

FÖRLÅT för alla bilder från mobilen och webbkameran, men om man tänker på miljöförstöringen, svälten i Somalia och Greklands ekonomiska kris är nog detta ett smärre problem.

Denna vecka är det mycket i skolan, så nu håller jag på att skriva om sexköp i filosofin samt letar efter nyheter i världen. Har vid vissa tillfällen full koll på vad jag gör, andra stunder känns allt hopplöst. Ångesten går i vågor. MEN det här fixar jag lätt! Peptalk till mig själv, och till er. Eller något sådant.

don't let me down



Har haft en jättebra helg. Faktiskt. I fredags var jag ute i borås med två godingar, blev en ganska märklig kväll tillslut. Och så har jag jobbat och umgåtts med marcus och så kajsa. Och så har jag varit ute och gått.

Nu vet ni det.
Lyssnar på musikalen "across the universe" nu. Universums finaste typ.

En sak till. På onsdag kommer Emelie hem. Mysigt!!!


ain't no question if i want it, i need it

Well, hej kids. Ronja har varit här över helgen, som ni vet. Tog en ride till g-town och kollade runt lite. På kvällen drog vi till johan för förfest med några andra. Efter det drog vi till hotellet och sedan hem till min säng.

Idag har vi hängt på youtube mest. Försöker införa det i hennes liv. 

Nu ska jag dricka te och sedan kommer Sofia hit. Har på mig min kanintröja idag.

Just det, täckningen hemma hos mig är fucked up, så därför har jag NOLL mottagning, så kan inte skicka sms/ringa/få sms. För er som försökt och blir ledsna för att jag inte svarar. *hej-jag-tror-jag-är-populär*

Nu ska jag återgå till wordfeud-omgången med Sarah. 

Take care

ljusvallen och psykologi

Idag på morgonen var Hanna helt lyrisk och berättade för mig att CERN har sprängt ljusvallen. Jag blev fascinerad och glad och jag vet inte vad. Efter det har hon gått runt och pratat om det och varit i en egen liten bubbla. För er som inte vet är Hanna otroligt intresserad av fysik och sånt där, vilket hon smittat av lite på mig.

Internationella relationer-redovisningen gick bra. Psykologiprovet gick väldigt bra. Efter provet gick Hanna och jag till matsalen. Hon läste i b-kursens fysikbok. Vi har inte ens det ämnet.

Ikväll ska jag laga mat och vara med tre tjejkompisar, men innan dess ska jag ta en powerwalk. Du härliga fredag.

today's


lite mycket

Bakgrundsbild.
Har ett fullspäckat schema nu för tiden. Går lite upp och ner med det där. Pluggar jag inte så jobbar jag och jobbar jag inte så går jag i skolan och går jag inte i skolan så umgås jag med fina människor. Fint. Helgen blir både jobb och fest och mys. Perfekt ju.
Nu ska jag återgå till min svenskainlämning.

bambi

Vet inte om jag nämnt det, men Bambi Northwood-Blyth är min favoritmodell. Såg henne på Stockholm Streetstyle idag. Så fin så jag finner inga ord.

Hi kids


Hej vänner. 

Idag. Ätit fyra äpplen och druckit fyra koppar te. Saknar min kamera, som fortfarande är på lagning. Annars kommer Sofia hem imorgon, vilket ska bli väldigt trevligt. 

Slutade tidigt, och när jag kom hem bytte jag om till mjukiskläder, gjorde te och satte på julmusik. Igår var första officiella lyssna-på-julmusikdagen. Mest Sinatra men också svenska klassiker. Idag har jag alltså fortsatt att lyssna på den spellistan jag gjorde förra året, som äger.

Har för övrigt på mig min absoluta favorittröja i hela världen. Har på mig den jämt. Mammas kompis mamma stickade den till henne när hon var i min ålder. 

Nog med pladder.

living in the 21st century, doing something mean to it


h.g.

congratulations hermione granger 32 years old.

And the choir in my chest


new york new york

Så. Idag är det en sån där upp-och-ned-dag. 

Upp:
- fantastiskt väder
- sovmorgon
- slutade tidigt
- frank sinatra
- klar med arbetet i internationella relationer

Ned:
- ångest över projektarbete
- ångest över psykologiprov
- saknad av min bästa vän Sofia


jag vet nästan inget om dig

Nu är det bevisat; det är höst på riktigt. 

jag gillar det.

håkan.

Nu var det dags för lite deep talk igen.

I fredags var jag på ytterligare en Håkan-konsert. Att beskriva en konsert med Håkan Hellström för någon som inte varit på en, är lätt: det är magiskt! 

Det ordet kan man förvisso använda när som helst utan att lägga större vikt vid. När man talar om låtarna, mellansnacket, bandets glädje och känslan inombords vid en sån här konsert är användandet av ordet magiskt inte en överdrift. 

I fredags körde han i genom hela nya skivan, vilket var nytt för denna turné. Så många gånger som jag lyssnat på den skivan om och om igen. Att då få höra den live rätt igenom var fantastiskt. 

När han spelade "Jag vet vilken dy hon varit i" stod publiken och gungade från sida till sida. Alla 20 000 var en och samma person som tog in den kärlek Håkan förmedlade, och gav lika mycket tillbaka. Händerna seglade i luften i takt med gungningarna. Allas ögon var lyriska.

Efter det började han spela alla hits, och jag tror inte det var någon som inte sjöng med till "En midsommarnattsdröm" och "Kom igen lena". Jag är uppriktigt sagt ganska trött på just dessa låtar, i och med att de blivit så populära. När de spelas på en konsert är känslan inuti densamma som när man hörde dem för första gången.

"Känn ingen sorg för mig Göteborg" drog igång och liseberg exploderade. Alla 20 000 åskådare började dansa, hoppa och snurra. Händerna var i luften, leendena var enorma, alla sjöng med. Jag har aldrig tidigare varit med om sådant ös på denna låt. Kanske var det för att vi befann oss i Göteborg och det var sista konserten på ett tag. Antagligen var det så. 

Att han avslutade med den låt, som gjorde att jag började lyssna på honom på riktigt, var pricken över i. Han spelade "Det är så jag säger det". Det var så oväntat, så perfekt. Jag stod helt stilla medan resten av liseberg vaggade i takt med musiken. Jag kunde inte titta någon annanstans än på den man som gjort min syn på musik, människor, livet annorlunda. Jag mimade. Han valde att spela den låt som jag har starkast band till. Han valde att avsluta sin turné med den låt som gjorde att jag blev den jag är nu. En indiebrud.

min helg



Drog snabbt ihop ett litet klipp från min helg. Den har varit världsklass!

Håkan med Ellen och Mikelina. Longboard med Sandra. Middag hos Ebba. 

Vet inte vad som händer med ljudet det sista, men det får vara så, orkar inte ändra. Hehe.

håkan


Konserten på liseberg var magisk. Helt jävla magisk.

16:16


fredag

Kladdkaka och saft med fina tjejer.

h.h.

Nu ska jag bege mig till folkets hus för att kolla på bio med alla treor idag. När detta är slut tar jag bilen och ellen och mikelina för att åka till göteborg och HÅKAN. Så, tröjan är på, känslan är med - redo för årets bästa konsert.

cell block tango

Här sitter jag med en tår i ögat. Idag har jag och mina girlz nämligen varit på bio. "Jag saknar dig". Åh så fin film. Skådisarna var väl sådär om jag får säga vad jag tycker men handlingen var jättefin. Vi satt på en rad och hulkade och hulkade.
Lyssnar på musikal nu och ska snart krypa ner till kojs. Imorgon har vi någon filmdag i skolan, så inga lektioner. Asgött!

Om ni inte kan sova och älskar musikaler så kan jag ge er mina bästa tips och favoriter.
Här.
Här.
Här.
Här.
Och här.

look for america

Kört lite på temat "tre" ett tag. Fortsätter därför med mina tre favoritklänningar. Den svarta och orangea är från acne och mormorsruteklänningen har min fina farmor gjort.

today's


fanny<3ellen och lite hanna


.,

Sån jävla snygg kompis man har eller!!!!!


Iallafall. Idag har jag som sagt fikat med Ellygirl på torgis. Det var mysigt. Sen kom även mina fina vänner Ida och Cecilia. Ida har jag minsann saknat. Sen gick vi lite på stan. 

Och imorgon blir det bio. Ska också bli mysigt. Hemskt vad allt var mysigt då. Men ja, lite mysigt är det nu när det är höst och allt. (kommer ångra mig i november att jag skrev det här.))

Godnatt.

good night

x

random


alfapet

hi kiddos!

Så, jag vill erkänna en sak. Jag har också börjat spela wordfeud. Försökt hålla mig ifrån detta eftersom att ALLA spelar det, och jag vill inte det då. Moget? Kanske inte. Nu sa iallafall min bror till mig att jag var tvungen att skaffa appen så han hade någon att spela med (lonely kid). Så, det är vad jag gjort ikväll. Inget annat egentligen. Spelat wordfeud bara. 

Imorgon ska jag ha roliga lektioner i skolan.

lördag

Det går verkligen inte lägga upp en del bilder. Så här får ni tre bilder från i lördags, då det var förfest här och sedan födelsedagsfest för vår jakob. Eller vårt ljus i mörkret, som han själv skulle vilja bli presenterad som.

way out west

En rolig sak som hände under way out west var att min rymdtröja blev väldigt uppmärksammad.
1. Det började med att jag blev fotad av stockholm streetstyle, vilket gjorde mig väldigt glad.
2. Sedan när Amelia och jag väntade på Noah and the Whale fick jag en komplimang för t-shirten.
3. När vi skulle kolla på Säkert! kom det fram två brittiska killar som fotograferade tröjan.
4. När Amelia och jag satt och åt thai på trottoarkanten kom det fram en brittisk streetstylefotograf som ville fota igen. 
5. Precis när jag satt mig ner igen gick det förbi ett par, där tjejen pekade på mig och sa (skrek) SKITSNYGG t-shirt, jättesnygg!

Det värsta med detta vara att jag trodde att folk drev med mig? Sånt här händer aldrig mig och sedan händer allt under en dag. Trodde de gjort en grupp som bestämt sig för att kommentera tröjan. Blev ändå glad inombords, snälla människor. 

Här är iallafall bilden från sthlm streetstyle som kom upp igår.



2hand

Idag är det onsdag, vilket innebär att jag ska jobba lite och sen fika med Ellen! Mysigt. Slutar ju halv 11 på onsdagar. Det är rätt gött. 

På bilden så ser ni ett fynd från några veckor tillbaka. Ett fisheyeobjektiv. Ej fungerande för tillfället men himla fint att titta på.
Puss.

aaaaaaargh

Kunde lägga upp 1 bild, sen fungerade det inte. Suck. 

Jaja, det var ju ett tag sen. Det har ju hunnit vara helg med, en mycket fin helg. Det har hunnits med missade idolavsnitt, thaimat, vi har firat vår käre Jakob, jag har sovit hos min Fanny och pratat igen en vecka med Kajsa. Fint.
Nu ska jag försöka plugga lite. Japp.
Puss

tisdag

Hej alla!

Det har varit lite glest här det senaste, anledning: det går inte lägga upp bilder. Har massa bilder att visa, men det har varit lite svårt. 

Becka rapporterade dock igår kväll att det fungerade igen, fast då sov jag nästan. Hehe.

Ikväll är det ZUMBA med Sandra och Hanna. Har blivit hurtig det senaste? Var ute och powerade med Ellen igår.

9.11

R.I.P. The 2976 American people that lost their lives on 9/11 and R.I.P. the 48,644 Afghan and 1,690,903 Iraqi people that paid the ultimate price for a crime they did not commit.

Rebecca & Fiona


saturday

Idag ska jag åka longboard och läsa. I eftermiddag kommer fyra vänner hit för lite förkäk och förkrök innan vi åker till Jakob för hans artonårsfest. 

Nu ska jag ta min tredje kopp te och lyssna vidare på gimmie indie.

11:25



Hello to you.

idag lyssnar jag på den här låten.

audio message

Annars då? Voxar med Sofia och Maja. Ska snart äta cowboysoppa och barkis. Och dricka cider.

Hört att det är idol ikväll? Längtar mest till Star Trek.

några band jag tycker om att lyssna på

Håkan Hellström och bandet. Bob Hund. Broder Daniel. Noah and the Whale. MGMT. Mumford & sons. Kent. The Ark. Those Dancing Days. The Kooks. The Killers. Nirvana. Foo Fighters. JJ. Beirut. Vampire Weekend. The xx. French Films. I'm from Barcelona. The Hives. Mando Diao. Tough Alliance. The Smiths. The Beach Boys. The Knife. Explosions in the Sky. The Beatles. Pulp. Empire of the Sun. Band of Horses. The Drums. She & Him. Peter Bjorn and John.

Klicka på bandet, så kommer en låt med dom i en ny flik.

sigh no more

Hallå barnen!
Blev ett oplanerat uppehåll där ett tag. Har varit en tung vecka av olika skäl. Men det mesta känns nu okej, och det är ju huvudsaken!

I veckan har jag bland annat motionerat med Hanna, umgåtts med Evelina, tagit skolkort och idag motionerat med Hanna och Sandra. Just nu sitter jag i soffan och äter godis.
Ikväll ska pappa och jag vara ensamma hemma. Vi ska äta soppa och kolla på Star Trek=ägigt.

ps. systemkameran är inlämnad på lagning, igen.


septemberkväll


våra händer är nötta


lalala


I måndags så åkte jag till Cypern med denna snygga tös. 
Det spelades yatzi.
Och badades i turkost vatten.
Och det åts god mat. Och man dansade tills benen inte orkade längre. Och man såg solen gå upp. Man skrattade för att man hade sovit för få timmar. Och man åt munkar. Och man hade det asbra

hemmmaa

Nu är jag hemma efter en sinnessjukt bra vecka på Cypern. Kommer bilder senare! Nu åker jag ut till min mormor och äter lunch, svensk hederlig mat. Mums

we're electric people. we shall dance


en fin bok som jag äger


sov lilla klumpeduns


annars då?

På väg till kräftskiva. Klänning och martens på. Ha en bra kväll!

if i could change one thing in life i'd make time for us

så himla fint

what is worthwhile in the world if you can't be with the one you love?



king's cross station platform 9 3/4

Så, andra dagen i rad som denna boken får vara med på bild. Stort.

Mår för övrigt dåligt över att jag skrev "inveg" igår. På riktigt. Kan inte bestämma mig om jag ska rätta till det, eller om det räcker med min förklaring i inlägget nedan. Okej, jag måste ändra. 

Jo. Idag paddlade vi kanot med klassen. Stavning och svenska är jag i regel bra på, paddla kanot var jag värdelös på. Jag kan inte sluta skratta. Matilda och jag var kompanjoner, och jag tror vi åkte in i varenda träd vid ätrans kant. Men vi hade roligt, fruktansvärt roligt.

Har också låtsats att jag är på väg till Hogwarts idag. För den första september börjar skolåret där, som alltid. Sitter för tillfället på tåget än. Sent ikväll är det samling i the great hall. Imorgon har jag muggle studies, herbology, potions och defence against the dark arts.



INVIGDE

Jag har läst svenska i hela mitt liv. Igår skrev jag inveg.

RSS 2.0