tidig present

 
 
Fick ett par perfekta skor i förtidig födelsedagspresent. De är rosa och silvriga och passar perfekt. Kommer bli kanon till höstens och vinterns resor. Tack pappi. 

det stora midsommarinlägget

Det var ju midsommar i fredags. Jag firade den med en bunt fina personer på ett underbart ställe. Här är Evelina.
Och jag och Marcus. Finis
Vi hade pyntat lusthuset. 
Fina Emma-Kaisa och en liten bit av Kajsa.
Sofie och Simon var glada. 
Finisar. 

Vi åt god mat, sjöng snappsvisor, dansade runt midsommarstången, åt jordgubbar, lekte lekar, nattbadade, dansade till gamla hits och tillslut så somnade vi på madrasser i vardagsrummet. En väldigt fin midsommarafton med några av mina bästa människor. 
 

+++

 

lägg din hand i min

Änglarna har åkt på pisk
Gårdarna är grönsvarta
Och i Azalea kan man inte undgå att bli kär
Där går en som svär att allt du gör är gott

Ja, jag är din om du vill ha en idiot
Lägg din hand i min, lägg din hand i min

Har ingen plats att kalla hem
I detta pissiga vårregn
Ett förortsgäng kapar en spårvagn hem i vårkvällen
Provsmakar livets heroin

Och om du någonsin vill ha en idiot
Lägg din hand i min, lägg din hand i min

Du kanske aldrig når dit du vill nå
men du når mig

Du kanske aldrig får den du vill få
men du får mig


Utstyrslar Berlin

Randig tröja COS, kjol Nelly, skor Vans.
Magtröja Alvas från Topshop, kjol Rut & Circle, glasögon Åhléns
T-shirt Cos, kjol Nelly, plånbok Urban Outfitters, skor Converse, örhängen Bikbok, Babybel och körsbär Lidl
T-shirt COS, kjol Rut & Circle, skor Converse
Hatt och linne Monki, tröja Hunkydory, kjol Alvas från Lindex

Det stora Berlin-inlägget

Alva och jag har varit i Berlin. Vi besökte Tiergarten för att ta igen lite sömn, njuta av det fantastiska vädret och se fina väggmålningar.
Vi åt mycket god mat och drack gott vin respektive cola.
Vi gick guidad tur, där vi bland annat besökte Unter den Linden, Holocaustmonumentet och Berlinmuren. Jag ställde en del frågor till guiden. Jag är ju en sådan person som vill veta så mycket som möjligt, historia var ett av mina favoritämnen i skolan.
På marken vid universitetet stod ett citat av Heinrich Heine. Han hade ungefär 100 år innan andra världskriget bröt ut skrivit "där man bränner böcker bränner man till slut även människor". Läskigt att det var det som hände ett århundrade senare.
 
Vi besökte också Neukölln och fantastiska gatorna Kastanienallee och Oderberger Straße, där vi gick i vintage-affärer och fikade på ett underbart café. Ska ni till Berlin måste ni dit, det var gott, fint och billigt. Kauf Dich Glücklich hette det.
Sedan betalade vi bussen som skulle ta oss till flygplatsen med mynt och tackade Berlin för denna gången.

**

Idag vandrar jag omkring i träskor ifrån Moheda, blus ifrån Indiska och kofta ifrån Hunky Dory.
 
Ha en fantastisk lördag. Det ska jag ha! 
 
 

utstyrslar stockholm

På onsdagen hade Rebecka på sig sina byxor från h&m som är fantastiskt fina. Linnet är garderobsfynd och jackan kommer från Lager 157.
Till det hade hon sina trogna loafers från Din Sko.
Själv hade jag byxor från Miss Milla, t-shirt från Weekday och min kära mockajacka från Bikbok som har hängt med i fyra år.
Sjalen är marinblå och kommer ifrån Lager 157 och hatten är från Monki.

slottskogen

Förra söndagen var det fint väder i Göteborg. Så vi passade på att ta en picknick i kära, kära Slottskogen.
Vi drack rosévin, åt vitlöksbaguette, vindruvor och chokladkaka med chokladtryffelsmak- bäst.
Men det bästa av allt var nog att Emiilije var med också. Becka hade fått färg av solen eftersom hon varit ute och repat teater hela helgen. Så fina tjejer.
Jag hade nya byxor från Zara och tröja ifrån Cos på mig. Becka hade sina nya träskor från Moheda och tröja från Gina Tricot.

En av de bättre sommarkvällarna!

stockholmsvistelsen

På onsdagsmorgonen tog Becka och jag ett tidigt tåg mot Stockholm.
Väl framme begav vi oss till Biblioteksgatan, där de bästa affärerna finns. Bland annat Urban Outfitters.
När vi strosat bland affärer ett tag begav vi oss till Söder där vi bodde under natten och gjorde oss i ordning. Jag hade pollensvullna ögon så jag blinkade med ett öga på nästan alla bilder som togs under kvällen.
Vi åkte sedan till Globen där en viss barndoms- och nutida idol hade konsert. Den var magisk.
På torsdagen besökte vi NK. Älskar NK i Stockholm, så fint och ordningsamt.
Till lunch åt vi pasta med fläskfilé och drack lättöl i Vasastan. Vädret var så himla fint på torsdagen.
Vi gick till Hötorget och läskades av alla frukter och grönsaker. Fick gratis Coca Cola som delades ut på Drottninggatan och gick också på lite smågator i diverse Second Hand-affärer.
Till sist gick vi på ett alldeles för försenat tåg som tog oss alldeles för sent till Falköping som gjorde att vi kom hem alldeles för sent till våra föräldrarhem. Stockholm är en fin stad och det är härligt att besöka den då och då, men det känns alltid så himla bra att komma hem igen.

Min helg

Min helg har varit helt fantastisk.

I fredags kom Cecilia till mig och vi åkte nästan direkt till Fanny för att grilla, dricka vin och prata ikapp. Lite senare kom även Fannys kompisar och kvällen slutade med att vi gick ut och dansade på barer, drack drinkar och åt nattmat innan jag och Cecilia åkte hem ihop med Marcus och sov.

På lördagen så gjorde vi iordning oss för vid 2-3-tiden så kom ett par tjejer över för lite balkong och vinhäng innan vi tillsammans traskade bort till slottsskogen för att titta och lyssna på Håkan. Och vilken konsert, så himla himla bra. Glada och lyckorusiga gick vi hem och nynnade på Håkan-låtar, drack ännu mer drinkar innan vi dansade vidare till uteställen som bara spelade Håkan.

 I söndags var vi lagom trötta och mötte upp Rebecca, Ellen och Fanny för brunch i Haga. Sedan sa jag hej då till Cecilia och en fantastisk helg och åt pizza och myste med Marcus.

Ja, ni hör ju.

___

Byxor Zara och t-shirt Gina Tricot.
 
Är hemma i Ulricehamn för en snabbvisit och vet ni? Nu ska jag upp till min Sandra. Var så längesen som jag träffade henne så det ska bli underbart. 
 
Ha en fin torsdag kära ni!

I fredags!

 
I fredags var det ju utspring för alla treor i Ulricehamn. Här är Freyja. Så fin var hon!
Och så även Evelina.
Är såklart stolt och glad glad glad för deras skull. Freyja och Evelina är två av mina absolut bästa vänner och har så varit sedan början av högstadiet. Känns liksom helt rätt att vi alltid kommer vara det oavsett var vi är i livet.  Var förstås på deras mottagningar och senare under kvällen satt jag ute med mamma och Björn och drack vin innan jag umgicks med vänner på bryggan. En fantastisk fredag!

stockholm

 

 

En dag hade Becka på sig klänning ifrån H&M och skor från Din Sko. Jag hade kjol från Rut&Circle, skjorta från Zara, hatt från Monki och skor ifrån Vans.

hey mrs Carter

Men alltså ja, jag och Fanny åkte ju ett tidigt tåg upp till Stockholm i onsdags. Där shoppade vi och strosade vi omkring en hel del, men huvudsyftet var ju förstås att se Beyoncé. Här är Fanny utanför Globen, 
Vi var förstås så otroligt pirriga, spända och nervösa. Vi skulle ju faktiskt se vår barndomsidol.
Och vilken show hon bjöd på! Trots att vi hade sittplatser så stod vi upp under hela konserten, stod dansade hoppade och skrek. Kollade på varandra inför varje ny låt och visade ståpälsen på armen. Den kvinnan kan leverera. 

Bäst var Love on top (där hon fick hela publiken att sjunga med) "Why don't you love me", "Irreplaceable" (där hon flög från sin stora scen till en mindre i publikhavet) "Survivor", "Crazy in love" (!!) och "Diva". Fett var också när hon sjöng de gamla godingarna som "Single Ladies" då taket nästan lyfte eller när hon så fint avslutade med "Halo". Tyckte dock nästan alla låtar var bra. Det var verkligen så fantastiskt bra så jag känner att jag måste se henne en gång till i livet. Jag måste det. 
 

smart enough to make these millions

HEJ! Är hemma en jättesnabbis innan jag ska iväg igen. Beyonce var GRYM, kan ej beskriva med ord, så det överlåter jag till Becka. Nu ska jag iallafall packa picknickkorgen och möta upp Emiilije och Becka i Slottsskogen. So long birds!

RSS 2.0